Reklámok

legjobbiskola

Az általános iskola választása nem könnyű feladat, főleg, ha az első gyermekünk megy iskolába. Szempontok sokfélék, most ebből egyet mutatunk be.

A kezdeményezésről

Mint minden gyerekes családnál nálunk is szóba került az iskoláskor közeledtével, hogy hová is járjon a gyermek. Komolyan vettük a témát és igyekeztünk felkészülni és kezünkbe vettük az internetet.

Vajon melyik lehet a LEGJOBB ISKOLA a közelben?

Katalógusba gyűjtöttük a kerület iskoláit, utánajártunk, hogy mikor vannak a nyílt napok, megkérdeztük a szomszédokat, óvodás és iskoláskorú gyermekek szüleinek a véleményét.

Eljártunk nyílt napokra, próbanapokon voltunk, körbejártuk az iskolát mindenféle szempontból. Megnéztük, hogy milyen a tornaterem, milyenek a tanárok, milyen az iskola igazgatója és természetesen, hogy mit ajánlanak a szomszédok és a rutinosabb szülők.

Aztán az egyik iskola látogatáson, ahol két tanítási nyelv volt, szóba került, hogy csak akkor tudják megtartani a kétnyelvű oktatást, ha két tanítási évben egymás után az országos átlag felett teljesít az iskola. Gondoltuk is, hogy akkor ez mennyire szuper, itt aztán tényleg jó lehet az oktatás!

Rájöttünk, hogy az információ korában az iskolaválasztásról kevés információval rendelkezünk!

Elkezdtük utána nézni, hogy mit is jelent az, hogy átlag feletti? Kerestünk statisztikákat az iskolákról és találtunk is: egyetemről és középiskolákról.

Általános iskolákat senki sem rangsorolja, a kezdő kisiskolás szülőnek nincsen objektív segítsége, így a pletykákra, személyes benyomásokra kell és természetesen lehet is támaszkodni. De sokan vagyunk és minden gyermeknek mások az igényei, a terhelhetősége és az érdeklődése.

Így hát évtizedes adatbányászati és nagy mennyiségű adatfeldolgozási ismerettel, felhasználva az Üzleti Intelligencia (BI) lehetőségeit, készítettünk egy objektív mérésen alapuló összehasonlítást az iskolákról, felhasználva a minden évben az Oktatási Minisztérium által elvégzett országos kompetenciamérés (FIT) eredményeit.

Sok cikket olvastunk, hogy mennyire jó vagy nem jó ez a felmérés. Arra jutottunk, hogy valami kapaszkodó kell. A szóbeszédeket és visszajelzéseket összevetve a felmérés eredményével azt láttuk, hogy amelyik iskolára azt mondják, hogy jó, az visszaköszön a felmérésekben is.

Ne felejtsük, hogy továbbra is nagyon fontos kikérni a szülőtársak, ismerősök véleményét, hiszen egy kisiskolásnak az egyik legfontosabb, hogy milyen a tanár hozzáállása a gyerekekhez, mennyire támogató az iskolai légkör.

De ha ezeken felül országosan standardizált felmérés összesített eredményére is kíváncsi vagy, akkor a LEGJOBB helyen jársz!

Az iskolák kompetenciamérésének eredményei segíthetnek információt adni, hogy az iskolaévek végére mennyire fog versenyképes tudást adni az iskola, illetve az eredményeken visszaköszön az iskolai légkör, a tudás átadásának hatékonysága is.

Az adatgyűjtés magánkezdeményezés, a feldolgozások éjszaka, altatás után készültek, így a legnagyobb gondosság mellett is hibák, hiányosságok előfordulhatnak. A visszajelzéseknek örülünk, igyekszünk javítani azokat.

Jó böngészését és ami a legfontosabb: a LEGJOBB ISKOLA kiválasztását kívánjuk!

Reklámok