Barion Pixel

Hogyan lehet túlélni, elveszíted a szüleidet?

2020.03.03.

Heni szülei alkoholbetegek voltak. Az első nevelőszülei bántalmazták, de az öntudatos kislány szóvá tette és kijárta a gyámügynél, hogy új helyre kerüljön. A felnőttek mellett kortársai is sokat bántották.

SOS Gyermekfalvak történet

„Amikor elmondtad az iskolában, hogy te állami gondozott vagy, nincsenek szüleid, nagyon sokat csúfoltak. Hogy neked nincs is anyád, te ezt nem is értheted, vagy minek jössz el az anyák napjára, neked fölösleges.” Mára úgy érzi, mindezt a háta mögött tudta hagyni, 33 éves korára elért mindent, amit szeretett volna. Hogyan sikerült neki?

Flóra történetével együtt két fiatal hölgy története, kitartása és tanácsai segítség lehet a gyermekvédelemben élő gyerekeknek. Az SOS Gyermekfalvak kampánya a szülők nélkül felnőtt gyerekek helyzetére hívja fel a figyelmet.

„Ezek a gyerekek traumatizáltan érkeznek a gyermekvédelembe. Erős pszichológiai támogatást kell nekik adni ahhoz, hogy megbirkózzanak a gyerekkorukkal és egészséges felnőttekké válhassanak. Az SOS abban különleges, hogy támogatóinknak köszönhetően meg tudjuk nekik adni ezt a segítséget, így egy teljes szakmai stáb dolgozik a gyerekekkel a nevelőszülőtől kezdve a fejlesztő szakemberen át  a pszichológusig. Fontos lenne, hogy minden állami gondoskodásba kerülő gyerek megkaphassa ezt a támogatást, hogy fordíthassunk a sorsukon” – mondta Szilvási Léna, az alapítvány szakmai igazgatója.

Az SOS Gyermekfalvak jelenleg is nevelőszülőket keres, akik segítenének a szülők nélkül élő gyerekeknek.

Iratkozzatok fel a SOS Gyermekfalvak Youtube Csatornájára!
Te is tudsz segíteni a SOS Gyermekfalvaknak, nézd meg hogyan!

 

Még több hasznos információ

Friss és érdekes információkért kövessetek minket a Facebook oldalunkon és az Instagramon.
#iskolaidegenvezető
Regisztrálj és értékeld Te is iskoládat, óvodádat, sportegyesületedet vagy fejlesztő szervezetedet!

 

Cikkek

Összehasonlítás
Összehasonlítás
Össz. eltávolítása

Térképes keresés