Középiskola választásról a Haszon magazinban

2019.12.17.

Középiskola választás az egyik fókusztémája a Haszon magazin decemberi számának. A cikk több oldalról járja körül az iskolaválasztás kérdését. A lehetséges utak feltérképezéséhez portálunk nevében Palotás Ádám kollégánk is csatlakozott.

Milyen a jó iskola?

A választásban rengeteg szempontot kell figyelembe venni. Egyéni igények szerint kell keresni a megfelelő iskolát. Sok szubjektív szempontot kell átnézni, érdemes az eredményeket és a rangsorokat is áttekinteni. De a "terepmunka" sem maradhat el. El kell menni a kiszemelt iskolákba, megismerkedni a tanárokkal, diákokkal és az iskola szellemiségével.

A cikk körbejárja a kulcskészségek fontosságát a jövő munkaerőpiacán. Fontos, hogy ismerjük a gyermeket és ő is ismerje saját magát. Olyan helyet kell keresünk, ahol a gyermekünk jól fogja érezni magát. Szakma választásnál azokat a képzéseket érdemes keresni, ahol a folyamatos fejlődést, képzést is meg lehet tanulni, hiszen a jövőben sokkal gyorsabban fog változni a munkaerő piac. És természetesen a sokféle szempont mellett érdemes a rangsorokra is ránézni. És nem szabad elfelejteni, hogy választani nem csak az első 10 helyezettből érdemes, hiszen még a 101. iskola eredményei is csak 10%-kal vannak elmaradva az első helyezettektől!

A decemberi Haszon magazint és benne a teljes cikket megtaláljátok az újságárusoknál és az interneten.

 

 

Cikkek

Összehasonlítás
Összehasonlítás
Össz. eltávolítása

Térképes keresés