Légy Te a karácsonyi csoda!

2019.12.09.

Idén a legjobbiskola.hu csapata is csatlakozik a SOS Gyermekfalvak felhívásához

Legyél most Te a karácsonyi csoda sok gyermek és édesanya számára!

Magyarországon élnek gyerekek, akik csak álmodhatnak arról, hogy a fagyok elől bemehessenek egy fűtött szobába.

Rőzsetűz és gyertyaláng

Egyszer volt, nem is olyan messze, nem is olyan régen egy kislány, akit Krisztinek hívtak. Még egészen kicsi volt, amikor anyukája hajléktalan lett, miután – egy bántalmazó kapcsolatból menekülve – válása után az utcára került. Ettől kezdve anya és gyermeke az utcán élt. Kéregetésből próbálták fenntartani magukat. Ősszel a város szélén, egy erdős részen szedett-vedett sátrat állítottak fel, és esténként fadarabokból rakott tűznél melegedtek.

Az anyuka minden este mesélt a kislánynak, néha arról is, hogy egyszer majd minden jobbra fordul. A hideg beálltával azonban Kriszti kezén és egyik lábán fagyási sérülések keletkeztek.

Anyukája kórházba vitte, ahol kiderült, hogy a kislánynak tüdőgyulladása is van.

Az anyuka visszament a sátorhoz, és nagyon el volt keseredve. Rettegett, hogy elveszítheti a lányát. Arra gondolt, még az is lehet, hogy a kislánya életébe fog kerülni, hogy ő ennyire ragaszkodik ahhoz, hogy együtt maradjanak, pedig nem tud neki meleg otthont biztosítani.

Kétségbeesésében még az is felmerült benne, hogy lemond a gyerekéről, de amikor a következő látogatás alkalmával ezt megemlítette a kórházban, az egyik tapasztalt nővér a segítségére sietett. Elmondta neki, hogy létezik olyan hely, ahol a kislány biztonságban lehet, és ahol kapcsolatban maradhatnak, sőt még arra is kaphat esélyt, hogy újra együtt éljenek.

Kattints és segíts Krisztinek és a többi SOS gyereknek!

SOS Gyermekfalvak Kuckója

A kislány december 22-én került be az SOS Gyermekfalvak Kuckójába, ami ideiglenesen otthont nyújt a bajba került gyerekeknek. Itt Kriszti biztos helyen van, vigyáznak rá, sőt átmenetileg édesanyját is be tudták fogadni, amíg sikerül megtennie a legfontosabb lépéseket, hogy kilábaljon a hajléktalanságból.

Bíznak a jövőben, hogy újra együtt élhetnek. És erre meg is van a remény, mert ha az anyuka elég erős tud maradni, és a Kuckó szociális szakembereinek segítségével mindent megtesz, hogy munkát és megfelelő albérletet találjon, van esély arra, hogy együtt maradjanak.

Tőled is függ, hogyan végződnek a meséhez kísértetiesen hasonlító gyerektörténetek!

Segíts adományoddal azokon a gyerekeken, akiknek mesébe illő jótettre van szükségük ahhoz, hogy az életük jobbra forduljon.

A számukra legyél TE a karácsonyi csoda!

• 5 000 Ft – Háromnapi étkezés egy gyerek számára a Kuckóban
• 10 000 Ft – Hozzájárulás a Kuckó villanyszámlájához
• 25 000 Ft – Nagy segítség ahhoz, hogy a Kuckóban egész télen jó meleg legyen

Kattints és segíts Krisztinek és a többi SOS gyereknek!

 

Cikkek

Összehasonlítás
Összehasonlítás
Össz. eltávolítása

Térképes keresés