Matematika és koncentráció fejlesztés japán módszerrel

2019.11.02.

Szeretnénk bemutatni nektek egy különleges matematikai képzést, amelyet óvodások és iskolások számára fejlesztettek ki 4 évestől egészen 12 éves korig.

A Kis Zseni képzés az országban már Budapesten és vidéki nagyvárosokban is több helyen folyik. Ennek a tanfolyamnak egy új helyszíne a budapesti 16. kerületi iskola. Két anyuka – mindkettőjüknek most elsős a gyermeke – már ismerte a Kis Zseni képzést és szerették volna, ha a lakóhelyükhöz közel a többi gyermek számára is elérhető lenne.

 

Mi az a Kis Zseni Iskola?

Kis Zseni Mentális Aritmetikai Iskola egy szakemberek által kidolgozott komplex program, ami az egészséges gyermek agyi fejlődése érdekében lett létrehozva.  Ez a program Magyarországon egyedülálló képzést nyújt. Az iskola japán módszertanon alapszik és több, mint 100 iskolával, több száz tanárral és több ezer diákkal működik a világon.

Az iskola 4-12 éves gyerekek számára nyitja meg a kapuit, mert ebben az időszakban fejlődik legjobban az emberi agy. Abakusz segítségével aktiválja mindkét agyféltekét. Az abakusz használatának elsajátítása után a gyermek bonyolult matematikai feladatok kiszámolását is könnyedén elvégzi, mint pl.:235+64+361-97+196-98=….. A helyes választ pár másodperc alatt megmondja, kizárólag saját tudása segítségével.

 


A 16. kerületi iskola alapítói szerették volna, ha gyermekeik magabiztosan indulnának neki az életnek, kiváló matematikai tudással és logikai gondolkodással. A jövő nemzedéke számára kulcsfontosságú lesz a logikus gondolkodás, hiszen a fejlett robotizációhoz, komplex informatikai feladatokhoz mindez elengedhetetlen lesz.

Legjobbiskola.hu: Kiknek ajánljátok az Kis Zseni képzését?

Szilvia: A legkisebbeknél sokan tartanak attól, hogy nem lesz eléggé felkészült a 6 éves korra az iskolához. A Kis Zseni képzése segítséget nyújt abban, hogy felkészültek legyenek az iskola kihívásaira. Mindezt úgy teszi meg már 4 éves kortól, hogy a „tanulás” mellett rengeteg játékkal és mókával fejlesztik a magabiztosságot, a számismeretet és a logikus gondolkodást.

Legjobbiskola.hu: Tanulást említettetek, nem túl korai már 4 éves kortól?

Lili: Nem kell félni, hiszen a tanulás úgy történik, hogy a gyerekek észre sem veszik és nagyon jól érzik közben magukat, rengeteget nevetnek.

Legjobbiskola.hu: Miben fog segíteni az képzés a kicsik mellett a nagyobbaknak is?

Szilvia: A mentális aritmetikán keresztül olyan képességeket tudunk fejleszteni, ami nagy segítség a mindennapi tanulásban. A fotografikus memória nagy mértékben javul a speciális számolási technika jóvoltából. A képzés során a gyerekek eljutnak oda, hogy fejben nagyon gyorsan tudnak majd számolni.

Lili: Folyamatosan gyorsulni fognak a képzés során a gyerekek, így fejlődik a reflex és a finom motorika is. Az év során a folyamatos munka eredményeképpen a jobb és bal agyfélteke együttműködése egyre intenzívebb lesz.

Legjobbiskola.hu: Milyen gyakran kell járni az iskolába, mennyi ideig tart a képzés?

Szilvia: A program két fő részből áll: alap és haladó képzésből. Az alap képzés során az összeadás és kivonást gyakorolják a szorobán segítségével. A haladó szinten pedig a szorzás és az osztás műveleteit gyakorolják be.

Lili: A képzések 11 hónaposak és a normál iskolai időszakban folynak. Hetente egyszer 2 órában várjuk a fiatalokat. A hét több napján is várjuk a jelentkezőket. A tanfolyamok hétfőtől péntekig délutánonként, szombaton pedig egész nap vannak, korosztály és tudás szerint szétválasztva.

Legjobbiskola.hu: Hogyan zajlik a jelentkezés?

Szilvia: Az érdeklődők számára röviden elmondjuk a módszertant, utána pedig a gyerekekkel egy rövid játékos felmérést végzünk, hogy a szám fogalma, matematikai érettsége hol tart korosztálytól függően.

Lili: November közepéig várjuk a jelentkezőket az első félévben elindult képzésre, a következő féléves képzések pedig februárban fognak elindulni.

Legjobbiskola.hu: Tehetséges gyerekeknek milyen lehetőségeik vannak a Kis Zsenin belül?

Lili: Országos-, európai- és világversenyeket rendeznek a mentális aritmetika legjobbjainak. Legutóbb egy magyar 10 éves diáklány a Junior-Európa bajnokságon 5 helyezést ért el csupán 3 hónapos felkészüléssel.

Jelentkezni a Kis Zseni Iskola képzésére a email címen vagy a +36 70 550 8610  telefonszámon lehet. Az iskola szerepel a Legjobbiskola fejlesztői között is.

Promóció (x)

 

Intézményajánló

Cikkek

Összehasonlítás
Összehasonlítás
Össz. eltávolítása

Térképes keresés