Pályaorientációs fesztiválon jártunk

2019.11.18.

A hétvégén zajlott a Konnenkt Egyesület szervezésében a Konnekt LIVE esemény, amelyen mi is kint jártunk.
 

Mi legyek, ha nagy leszek?

A programon több, mint 60 szakma képviselői vettek részt, hogy válaszoljanak a diákok kérdéseire. 

Középiskolás vagy akár már általános iskolás korban meg kell hozni a döntés, hogy mi leszek ha nagy leszek? Sokan ezt úgy próbálják megtenni, hogy nem ismerik eléggé sem magunkat, sem pedig azt a szakmát, amit esetleg választanának.

A rendezvény ebben próbált segíteni. Bemutatni a szakmákat az abban dolgozókon keresztül. Nem egy bemutató videó segítségével, hanem élő emberek részvételével. Mindent meg lehetett kérdezni, megtudni mi zajlik napi 8 órában ebben a munkában, miben kell jó lenni hozzá, mik az előnyei és a hátrányai.
 

Szülői workshop

Az egyesület nem csak a diákokat, hanem a szülőket is igyekszik felkészíteni a kihívásra, ami a továbbtanulással vagy a szakma választásával jár.

Egy ilyen workshopon vettünk mi is részt. Vajon Ti már elgondolkoztatok, hány munkahelyen fordultatok már meg? És melyikért kaptatok pénzt?

Összeírtuk, hogy hány munkánk volt eddig életünkben. 

A munkába indulás (készülődés) elején fontos, hogy milyen irányt választunk, de sokszor kiderül, hogy ez valamiért módosul, esetleg teljes fordulatot vesz.

A Konnekt egyesület ebben is segít, megmutatni, hogy nem csak egy lehetőség van, hanem akár menet közben is lehet módosítani az elképzeléseken.
 

Folyamatos tanulás

A jövő szakemberei nem csak attól lesznek jók, hogy értenek az élet egy területéhez. Fontos kompetencia, hogy legyen képes a folyamatos tanulásra, az új dolgokat befogadni és alkalmazni.

Mégis, hogy fogjunk hozzá, ha itt az idő és pályát kell választani?
 

A jövő útjának feltérképezése 5 lépésben

01 Önismeret | Legyél tisztában azzal, hogy ki vagy, miben vagy jó, mihez van tehetséged, mit szeretsz és tudd a "miért"-eket!

02 Célkitűzés | Tűzz ki rövid és hosszútávú célokat, hogy közelebb kerülj a válaszokhoz és az álmaidhoz!

03 Kutatás | Nézz utána! Térképezd fel a lehetőségeket, amelyek a leginkább alátámasztják a célkitűzéseidet, érdeklődésedet és kompetenciáidat!

04 Felfedezés | Szerezz minél több személyes benyomást! Beszélgess, próbáld ki, menj el, érezd meg, éld át!

05 Döntéshozás | Hozz sok apró döntést, ami együtt megalkotja a nagyobb döntéseidet!

 

Legyél akár diák, osztályfőnök, tanár, szülő vagy nagyszülő, ha többet szeretnél megtudni, keresd a Konnekt Egyesületet a https://www.knnkt.org/ címen, illetve a Facebookon!

 

Cikkek

Összehasonlítás
Összehasonlítás
Össz. eltávolítása

Térképes keresés