Törökök Magyarországon - Erasmus+

2020.02.24.

Az Európai Unió Erasmus+ programján keresztül lehetőséget biztosít az európai polgárok számára arra, hogy tanulmányokat folytasson, képzésben vegyen részt és tapasztalatot szerezzen külföldön.

Ebbe a programba csatlakozott be a Kamaraerdei Kerekerdő Óvoda (Suliovi) is:

"Február 17-től két hétig 6 török leendő óvodapedagógus tölti nálunk szakmai gyakorlatát. A Törökországból érkezett végzős középiskolás lányok az Erasmus+ program keretében érkeztek Magyarországra.

Egyre több óvoda vesz részt az Erasmus+ programban, így számtalan élménnyel gazdagíthatják a gyerekeket, az óvodapedagógusok számára pedig szakmai fejlődési lehetőséget is biztosíthatnak.
Az óvónők, intézményvezetők és munkatársak új pedagógiai módszereket és megoldásokat, más munkaszervezési folyamatokat ismerhetnek meg, és a nyelvtudás tekintetében is magabiztosabbakká válhatnak.
Ugyanakkor fontos megemlíteni a személyiségfejlődés lehetőségét is, hiszen más kultúrák megismerése és a közösen szervezett munka által számos olyan készségük is fejlődik a résztvevőknek, amelyeknek a mindennapi életben is hasznát veszik. Elég, ha a toleranciára, az együttműködési és kommunikációs készségekre, a kreativitásra vagy a hatékony problémamegoldásra gondolunk. Nem elhanyagolható az sem, hogy a nemzetközi tapasztalatszerzésnek köszönhetően az európai dimenzió is megjelenhet az intézményben, amiből a gyerekek, a szülők és az óvodai munkatársak egyaránt profitálhatnak."

Iskola előkészítő

Ha pedig iskola előkészítőn gondolkoztok, akkor ajánljuk a nyílt napokat!

Ha ismered az óvodát, akkor legyél Te is #óvodaidegenvezető. Regisztrálj nálunk és értékeld az óvodát!

Még több hasznos információ

Friss és érdekes információkért kövessetek minket a Facebook oldalunkon és az Instagramon vagy iratkozz fel hírlevelünkre regisztrációkor
 

Intézményajánló

Cikkek

Összehasonlítás
Összehasonlítás
Össz. eltávolítása

Térképes keresés