FejlesztElek Pedagógiai Stúdió
Hasznos? Iratkozz fel,
hogy máshoz is eljusson!
Irakozz fel a legjobbiskola.hu a youtube csatornára! Iratkozz fel a legjobbiskola.hu a facebook oldalára!

FejlesztElek Pedagógiai Stúdió

Fejlesztő
Kezdd a ikonokra kattintva és nézd meg a FejlesztElek Pedagógiai Stúdió rendelkezésre álló információit!

Legfontosabb adatok     Képek és videós tartalmak     Térképes elhelyezkedés     Tanfolyamok, képzések, aktivitások     Hasonló szervezetek keresése
 
 
Legfontosabb adatok   Legfontosabb adatok
 
Felzárkóztatás
Iskolai előkészítő foglalkozás
Korrekciós fejlesztés
Prevenciós fejlesztés
Tehetséggondozás
 
Hogy tudod elérni őket?
Youtube csatorna - nincs információnk, add meg!    Weboldal    Facebook oldal - nincs információnk, add meg!    Email cím    Telefon   
Alapítvány
nincs info
Mire jó ez?
Képek és videós tartalmak   Képek és videós tartalmak
 
Bemutatkozó videó
Nem érkezett hozzánk bemutatkozó videó még.
Ha tudsz ilyen videóról, akkor küldd el számunkra!
 
Nincs még képünk.
Ha Neked van,
küldd el számunkra!
 
Nincs még képünk.
Ha Neked van,
küldd el számunkra!
 
Nincs még képünk.
Ha Neked van,
küldd el számunkra!
 
 

Mutasd meg a többieknek! Kattints a lenti ikonokra és küldd tovább ismerőseidnek!
Térképes elhelyezkedés   Térképes elhelyezkedés
 
Tanfolyamok, képzések, aktivitások   Tanfolyamok, képzések, aktivitások
 
Felzárkóztatás
#
Ajánlott életkor: 6,7,8,9,10
Foglalkozást tartja:
Érdekel!
Az iskolában kudarcot vallott gyerekeket tevékenységközpontú, az elméleti ismereteket mindig a tapasztalatokkal és a gyakorlattal összekapcsoló pedagógiára épülő programok segítségével kell visszavezetni a tananyagba. Éppen ezért ezeken a felzárkóztató foglalkozásokon 100 %-os az eszközhasználat, minden gyakorlati "munka""végzéshez kötött. Így jobban rögzül a tanulnivaló.

Mivel ezek egyéni foglalkozások, így mód nyílik az egyénre szabott személyiséghez illeszkedő felzárkózásra, a diák előismereteit, terhelhetőségét figyelembe vevő tartalmak, módszerek és követelmények meghatározására (személyiségre orientáltság elve). Az iskolai korrepetálásokon legtöbbször egynél több diákkal foglalkozik a tanár, ezért az előbbiekben említettek már nem tudnak hatékonyan megvalósulni."
Iskolai előkészítő foglalkozás
#
Ajánlott életkor: 5,6,7
Foglalkozást tartja:
Érdekel!
A képességfejlesztő foglalkozások egyik célja az iskolára való felkészítés. Ajánlatos nagycsoportos kor előtt foglalkozni a képességek erősítésével, korrekciójával. Minden szülő a legjobbat akarja gyermekének. Szeretné, ha Ő lenne a legszebb, legügyesebb, legokosabb, legsikeresebb és legboldogabb. Ez természetes!

Gyermekünket sok mindenre meg kell tanítanunk, hogy boldoguljon az életben. Mi magunk nem tudunk mindent megadni számára, ezért szoktuk mások (szakemberek) segítségét kérni. Azért, hogy a legjobbat kihozzuk (egészséges és sérült) gyermekünkből sok mindenre hajlandóak vagyunk. Ez is természetes! Ha Ön tehát az oldal végigolvasása után kételkedik vagy csak előnyt szeretne keressen fel, hogy megkezdhessük a közös munkát! A foglalkozások alapja a játékosság, hiszen abban szeretnék segíteni , hogy az iskola egy várva várt esemény legyen.
Korrekciós fejlesztés
#
Ajánlott életkor: 6,7,8,9
Foglalkozást tartja:
Érdekel!
Korrekcióval rendezzük a különböző funkciózavarokat, elmaradásokat, a különböző problémákat (viselkedési, teljesítményi, stb.)

A korrekciós fejlesztés célja: támaszt nyújtani a részképesség gyengeséggel küzdő gyerekek részére, egyéni fejlesztőfoglalkozások keretében, az iskolai tanulási zavarok megelőzése érdekében.

A részképességzavarok időben való észlelése és kezelése megakadályozza, hogy a gyermek nehézségei felhalmozódjanak az idő során. Így itt is -mint az élet más területén- a prevencióra (megelőzésre) kell helyezni a fő hangsúlyt!
 
Prevenciós fejlesztés
#
Ajánlott életkor: 6,7,8,9
Foglalkozást tartja:
Érdekel!
A rendezett írás, a biztos vonalvezetés a gyermek szemkéz koordinációjának fejlettségétől függ. A gyermeknek akkor is fel kell ismernie a betűt, ha más színű, nagyságú, mint ahogy először látta. Ez az alak és formaállandóság fejlettségétől függ. A térészlelés fejlesztésével elősegítjük, hogy a gyermek nem téveszti össze "d-b"", ""d-p""betűket, nem írja fordítva a számokat stb. A térbeli viszonyok felfogásával alakul ki az olvasásnál szükséges balról jobbra haladás, az írásnál fentről lefelé, balról jobbra haladás. Szintén az írás és olvasás fontos kritériuma a balról jobbra irányuló szemmel követés, vagyis a szem tudatos kontrollja. A hallási figyelem fejlesztésével képessé válik a gyermek az apróbb részletek pontos megfigyelésére, figyelme tartósabbá, megbízhatóbbá válik. Az iskolába kerülés előtt elsősorban a játék segítségével kell eljuttatnunk a gyermeket arra a szintre, hogy alkalmassá váljon az iskolai tanulásra. "
Tehetséggondozás
#
Ajánlott életkor: 6,7,8,9,10
Foglalkozást tartja:
Érdekel!
A pszichológusok és a pedagógusok jelentős része ma már egyetért azzal, hogy a tehetség, mint adottság szélesen nyilvánul meg a gyermek- és a serdülőkorban, majd lassan apad el, esetleg differenciálódik a fejlődés során. A modern kor pedagógusa számára tehát az a kérdés: törvényszerű-e, hogy a gyermek- és a serdülőkor bőven buzgó tehetségforrása a felnőtté válás során elapadjon?
Hasonló szervezetek keresése   Hasonló helyek keresése
FejlesztElek Pedagógiai Stúdió városában, kerületében található többi hasonló foglalkozást nyújtó helyek összehasonlítása.
A távolság alapú keresésnél légvonalban számoljuk a távolságot.
 
Összehasonlítás irányítószám alapján
Irányítószám alapján
Összes a városban
Összes a városban
5 km távolságra
5 km távolságra
 
   Hasznos volt? Hogy máshoz is eljusson, kedveld legjobbiskola.hu a facebookon oldalunkat!
 
Háttér Fotó: FOTO:FORTEPAN / Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény, Gádoros Lajos