Montessori Bölcsöde-Óvoda-Iskola
Hasznos? Iratkozz fel,
hogy máshoz is eljusson!
Irakozz fel a legjobbiskola.hu a youtube csatornára! Iratkozz fel a legjobbiskola.hu a facebook oldalára!

Montessori Bölcsöde-Óvoda-Iskola

Tanulócsoport
Kezdd a ikonokra kattintva és nézd meg a Montessori Bölcsöde-Óvoda-Iskola rendelkezésre álló információit!

Legfontosabb adatok     Képek és videós tartalmak     Térképes elhelyezkedés     Tanfolyamok, képzések, aktivitások     Hasonló szervezetek keresése
 
 
Legfontosabb adatok   Legfontosabb adatok
 
Montessori Mária csodálatos pedagógiai elveire támaszkodva és a Montessori eszközök széles skálájának segítségével mi a gyermekeket a kötelező tananyag mellett önállóságra, kreativitásra, önmegvalósításra neveljük.

Szakmai életünket, mindennapjainkat a gyerekek személyiségének, képességrendszerének optimális kibontakoztatása köré szervezzük.

Intézményünkben nemcsak angolul tanulnak a gyerekek, hanem egész nap folyamán angol nyelvű nevelésben is részesülnek: a mindennapos élethelyzeteken túl számos tantárgy tanításában, foglalkozásokban, fejlesztésekben és a szabad játékban is megjelenik a második nyelv.
Montessori Iskola
Montessori Óvoda
 
Hogy tudod elérni őket?
Youtube csatorna - nincs információnk, add meg!    Weboldal    Facebook oldal - nincs információnk, add meg!    Email cím    Telefon   
Alapítvány
nincs info
Mire jó ez?
Képek és videós tartalmak   Képek és videós tartalmak
 
Bemutatkozó videó
Nem érkezett hozzánk bemutatkozó videó még.
Ha tudsz ilyen videóról, akkor küldd el számunkra!
 
Nincs még képünk.
Ha Neked van,
küldd el számunkra!
 
Nincs még képünk.
Ha Neked van,
küldd el számunkra!
 
Nincs még képünk.
Ha Neked van,
küldd el számunkra!
 
 

Mutasd meg a többieknek! Kattints a lenti ikonokra és küldd tovább ismerőseidnek!
Térképes elhelyezkedés   Térképes elhelyezkedés
 
Tanfolyamok, képzések, aktivitások   Tanfolyamok, képzések, aktivitások
 
Montessori Iskola
#tanulócsoport
Ajánlott életkor: 6,7,8,9,10
Foglalkozást tartja:
Érdekel!
A tananyag a Nemzeti Alaptanterv által megszabott elvárás rendszerre épül, melyhez biztosítjuk az optimális feltételeket:

Kis osztálylétszámot: maximum 15 fő, mely kulcsfontosságú a hatékony, eredményes tanuláshoz, fejlesztéshez

Montessori módszereire támaszkodunk a tanulási folyamatban

Első osztálytól két nyelven való tanítás-tanulás

Lexikális tudás helyett kompetencia fejlesztés

Ösztönző környezet a tanuláshoz, kreativitás kibontakoztatásához

Differenciálást, figyelembe véve az egyéni képességeket és érdeklődést is

Egyéni fejlesztést, a felzárkóztatáshoz

Tehetséggondozást több területen is: matematika, magyar és idegen nyelv, interperszonális kapcsolatok

Két tanító foglalkozik a gyerekekkel egyidejűleg, így segítve őket a tanulásban, biztosítva a két nyelv: magyar, angol együttes jelenlétét

A tanulásban fontosnak tartjuk a felfedezés lehetőségét

Lehetővé tesszük a próba-szerencse módszert, már csak ezért is: szükségesnek tartjuk a hibákat a feladatmegoldásban!

Azonban túl a tantervi követelményeken célunk, hogy felelősségteljes, független, kreatív, kezdeményező gyerekeket neveljünk az iskola falain belül, az óvodáskorból megmaradt természetes kíváncsiságukra alapozva támogatjuk az önállóság kialakulását .Célunk az, hogy boldog, vidám kisiskolás éveket nyújtsunk a gyerekek számára, majd biztos alapkompetenciákkal, önálló tanulási szokásokkal, kiegyensúlyozottan engedjük őket tovább.
Montessori Óvoda
#óvoda
Ajánlott életkor: 3,4,5,6
Foglalkozást tartja:
Érdekel!
Montessori módszer:
“Segíts nekem, hogy magam csinálhassam!”

Szabadságra, önállóságra nevelünk, megteremtjük az önálló felfedezések lehetőségét. A tanulást különböző jártasságok, készségek kialakulásaként értelmezzük, mely célszerű tevékenységeken, cselekvéseken keresztül valósul meg.

Kétnyelvűség:
A korai idegen nyelvi nevelés során nem tudatos nyelvtanulásról, hanem sokkal inkább egyfajta tudattalan elsajátításról beszélünk. Az angol nyelv nem célja egy egy foglalkozásnak, hanem a kommunikáció eszköze a mindennapos élethelyzetekben. A különböző tanulási tevékenységek során is az “egy személy – egy nyelv” elvet alkalmazzuk, vagyis az idegen nyelvi nevelő angolul, a magyar óvónő magyarul szólal meg. Az óvodáskorú gyerekek számára kifejezetten hasznos módszer. Az anyanyelv fejlődésben használt stratégiák nagyon jól megtámogatják az idegen nyelv elsajátítását.

Az egyes csoportokban 2 angolul nevelő és egy magyarul nevelő óvónő foglalkozik a gyerekekkel, így a második nyelv az egész nap folyamán megjelenik.

Vegyes életkorú csoportok:
A Montessori módszer egyik sajátossága, hogy vegyes életkorú csoportokkal működik. Nem véletlen, hiszen minden életkorban más-más kompetenciák fejlődnek, az életkori különbségek lehetővé teszik a mélyebb tanulást, a készségek, képességek rendszerének több oldalú megtámogatását is, hiszen, az a kis csoportos, aki nehezebben tudja transzponálni a pedagógus mozdulatait mondjuk az öltözködés során, az a korban, mozgásfejlettségben közelebb álló középső, illetve nagycsoportos gyerekeket megfigyelve, maga is rájön egy adott cselekvéssor lépéseire. Ugyanez a fajta utánzásos tanulás jelenik meg a rajzasztalnál, a játékok során is.

De a nagycsoportos gyerekek számára is tartogat előnyöket a vegyes csoport. Az óvodában töltött utolsó évük során az iskolába lépéshez szükséges lendület kap nagy energiákat az “én nagycsoportos vagyok, én segítek a kisebbeknek” tudat kialakulásával. És persze anélkül, hogy egy-egy erkölcsi szabályt újra és újra a verbalitás szintjén el kellene ismételnünk, észrevétlenül lesznek a gyerekek toleránsabbak, elfogadóbbak, segítőkészebbek, ismerik fel azokat a helyzeteket, amikor a MÁSIK segítségre szorul.
Talán ezért van az, hogy nálunk nincs kirekesztés. A közösség ereje abban az odafordulásban mutatkozik meg, ami arról szól, hogy hogyan tudunk segíteni bajba jutott társunkon.

Kéttanáros modell:
Nálunk ez a két külön nyelven nevelő óvónő együttes munkáját jelenti. A nevelési folyamatban egyidejűleg két óvónő van jelen. Különösen fontos ez a kétnyelvűség illetve a differenciálás szempontjából, így kapnak a gyerekek nagyobb figyelmet, így tudunk mélyebben kiaknázni egy-egy fejlesztési területet is.
Hasonló szervezetek keresése   Hasonló helyek keresése
Montessori Bölcsöde-Óvoda-Iskola városában, kerületében található többi hasonló foglalkozást nyújtó helyek összehasonlítása.
A távolság alapú keresésnél légvonalban számoljuk a távolságot.
 
Összehasonlítás irányítószám alapján
Irányítószám alapján
Összes a városban
Összes a városban
5 km távolságra
5 km távolságra
 
   Hasznos volt? Hogy máshoz is eljusson, kedveld legjobbiskola.hu a facebookon oldalunkat!
 
Háttér Fotó: FOTO:FORTEPAN / Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény, Gádoros Lajos