Barion Pixel

Általános iskola választás 2022

2022.01.03.

Minden évben a januári és februári hónapokban a legnagyobb az érdeklődés az általános iskolák iránt. Cikkünkben most összefoglaljuk milyen eszközökkel tudunk segíteni a választásában. 

Óvoda után elkezdeni az iskolát nagy váltás a családok számára. Ez fokozottan érvényes, amikor az első gyermek indul az iskolába. Úgy kell tudni választani a különböző iskolák, osztálytípusok és tanítók közül, hogy felmérjük mennyire lesz kompatibilis gyermekünk a választott iskolával, tanítóval.

Milyen a gyermekünk teherbírása? Egy tyúkanyó osztályfőnök lenne neki jó, vagy inkább egy teljesítménycentrikus tanító? Sokszor ezekre a kérdésekre úgy kell választ keresnünk, hogy még mi sem tudjuk, hogy fog gyermekünk az iskolához viszonyulni, melyik tanítási stílus fog bejönni neki.

Sok szempontot vesznek ilyenkor a szülők figyelembe, ezekhez szeretnénk segítséget adni csak a legjobbiskola.hu oldalán megtalálható egyedi lehetőségekkel. Elindítottuk szakértő partnereink segítségével szolgáltatásainkat is, ahol személyesen vagy online tudtok segítséget kérni ha elakadtok, tanácsra van szükségetek.

Legjobb általános iskolák

Az iskolákban készített kompetenciamérések alapján állítjuk össze a Legjobb általános iskolák listáját. Hiszünk abban, hogy a hosszú távú eredményeket kell nézni, így az iskolák utolsó 5 éves kompetenciamérés eredményeit vesszük alapul az adatelemzésnél több százezer adat kiértékelésével. COVID miatt az utolsó kompetencia mérés, amelynek az eredményei már megjelentek a 2019-es év.

Térképes keresés: a teljes iskolai nap megszervezése sporttal és különórákkal

Térképünk segítségével fel tudod fedezni a környékbeli iskolákat, meg tudod keresni a közelben található sportolási lehetőségeket vagy esetleg speciális foglalkozásokat. Meg tudod tervezni az iskolai hétköznapok útvonalát az iskola-munka-iskola-sport-különóra útvonalon.

Összehasonlítás

Gondoltál arra, hogy milyen jó lenne, ha lenne egy összehasonlító oldal az árukeresőhöz hasonlóan csak az iskolákra? Válaszd ki az iskolákat, nyomd meg az összehasonlítás gombot és már gyűtjük is az iskolákat a "bevásárló kosárba". A "kosarunkból" az összehasonlításra kattintva pedig táblázatos formában látod egymás mellett az iskolákat. 

Az összehasonlítás nem csak az iskolák alap adatait tartalmazza, hanem a legjobbiskola indexet (rangsor eredményt) és ha van értékelést akkor azt is.

Minden iskola adatlapján megtalálod az összehasonítási részt, ahol meg tudod keresni a közeli intézményeket 5-10 km távolságban, irányítószám alapján a kerületben vagy a városrészben, vagy a település összes iskoláját listázva.

Iskolai értékelések: 100+ értékelési szempont és szöveges értékelések

Szülők, diákok és az iskolák saját feltöltése alapján tájékozódhatsz az iskola minden fontosabb részletéről. Legyen szó arról, hogy milyen a menza vagy milyen délutáni foglalkozások érhetők el az iskolában.

Nézz körül az értékeléseknél, ha pedig már ismered az iskolát, akkor Te is segíts a többi szülőnek!

# Általános információk, az iskola összértékelése *****, felvételi körzetek, pedagógiai módszertan, tehetséggondozás

# Pénzügyek az osztálypénzen túl: van-e tandíj, alapítványi hozzájárulás, tankönyvek ára és vannak-e ösztöndíj lehetőségek

# Szöveges értékelések, egyéni vélemények az iskoláról szülőktől és diákoktól

# Idegen nyelv és külföldi kapcsolatok:  Idegen nyelvi tanulási lehetőségek a tanítási órákon vagy különórák keretében, anyanyelvi tanárok, cserediák lehetőségek, nyelvvizsga felkészülési lehetőségek

# Digitális kompetencia fejlesztési lehetőségek

# Helyszín feltérképezése nem csak személyesen, hanem értékeléseken keresztül is. Iskola felszereltsége, mekkora az udvar, hogy lehet megközelíteni az iskolát

# Milyen az étkezés, mennyi idő van megenni az ebédet, milyen a büfé vagy van-e konyhakert?

# Mik a rendszabályok, mikor kezdődnek az órák, van-e diákönkormányzat vagy találkozhatsz-e pl. beszélgetni az igazgatóval mint diák

# Közösségépítés: Van-e diákoknak ismerkedős tábor, lehet-e önkéntes munkát végezni, milyen hosszúak a szülői értekezletek vagy van-e mentorálási lehetőség a diákok számára.

# Módszertan eszközök az oktatásban, amelyeket az iskolában alkalmaznak a hatékony tanulás érdekében. Projekt órák, differenciális képzés, tanulási technikák tanítása

# Délutáni foglalkozások, fakultációk: sport, zene, egyéni fejlesztések

# Továbbtanulás támogatása

Iskolai eredmények grafikonon 2012-től

Kompetenciamérés eredményei 2012-ig visszamenőleg összehasonlítva az országos eredménnyel. Az országos átlagot minden évben a 100 jelöli. Az iskolák jellemzően a 80-120 közötti tartományban mozognak.

A grafikonok között megtalálhatók az adott évi létszám adatok is a kompetenciamérést megírt évfolyamoknál.

Stabilan jól teljesítő iskolák

Általános iskolák esetében kiemelkedő eredménynek számít az évek óta stabilan jó eredmény elérése, hiszen az iskolai körzet tanulói kerülnek be az iskolapadba.
Egyedülálló Stabilan jól teljesítő iskolák listánkban az általános iskolák is megtalálhatók.

Maradj naprakész!

Regisztrálj és kattints a kiválasztott iskoláknál a Kedvenceimhez rakom és értesítést kérek gombra. Ha értékelés érkezik az iskoláról vagy új információnk van az iskolával kapcsolatban akkor értesítést kapsz email címedre!

 

Cikkek

Összehasonlítás
Összehasonlítás
Össz. eltávolítása

Térképes keresés