Barion Pixel

Játéktippek iskolába készülő gyerekek számára, letölthető feladatlapokkal

2022.06.27.

Szülőként azt gondoljuk, az első komolyabb elválás megedz bennünket, mikor gyermekünk bölcsődébe vagy óvodába indul. Úgy érezzük, ez az első nagy lépés az önállósodás felé. A hidegzuhany akkor jön, mikor ezt újra átéljük, csak immár az iskola kapujában. Egyszerre vagyunk boldogok és aggódó szülők. Mert az iskola egészen más, mint az óvoda volt.

A nyarat igyekszünk "kimaxolni", és a lehető legtöbb élményt gyűjteni. Azonban jó, ha már ilyenkor elkezdünk egy kicsit az iskola irányába is lépegetni. Mit is értek ezalatt? Hoztam néhány játéktippet iskolába készülő gyerekek számára. Olvass tovább, és tudd meg, hogyan készülhettek az iskolakezdésre játékosan, izgalmas és érdekes játékokkal az Anyaparadicsom környezetbarát játék webshoppal!

Szuper játéktippek kisiskolás korú gyermekek számára

Ha suli, akkor számok. A gyerekek pedig imádnak számokkal játszani. A Sumblox termékei között többféle kiszerelést is megtaláltok, így igazi számországot hozhattok létre. Nem, nem kell idő előtt megtanulniuk a matematikai műveleteket, de ezzel a remek játékkal megismerkedhetnek a számokkal, műveleti jelekkel. Új, izgalmas megoldásokat kínál ez a logikai játék, miközben a márka küldetése a környezettudatosság, így minden 2. eladott szett után ültetnek egy fát. 

A számok szerelmeseinek a Bajo szetteket ajánlom még, ez a klasszikus „kocka”, ami akár építőjátékként is funkcionálhat, de a kíváncsibb természetű gyermekek, akik már iskola előtt ismerkednének a matematikával, élvezni fogják az ezzel való mókolást. 

Stockmar méhviasz krétái egyedülállók a magyar piacon. Nem morzsolódnak, nem törnek, így ezekkel a zsírkrétákkal valódi élmény az alkotás. A finommotorikai képességek fejlesztéséhez rajzoljatok, színezzetek minden nap. Ha már zsírkréta, a Crayon Rocks 32 darabos kavicskrétája, ami elősegíti az ujjak izmainak fejlesztését, amire a helyes ceruzafogás elsajátítása miatt van szükség az iskolába készülő gyerkőcöknek. Játszva fejleszt, kell ennél több? 

Fűzős játékokból sosem elég, hiszen a cipőfűző megkötését első osztályban a legtöbb gyerek megtanulta. Ha nálatok ez egy nehezebb feladat, ne keseredj el. Minden gyermeknek más a tempója, és mindenki másban ügyesebb. Gyakorlásnak pedig itt van a PlanToys cipő bekötő. Kitartás, menni fog! 

Iskolában az írás miatt nagy hangsúly kerül a finommotorikai képességekre. Ehhez további fűzős játékokat ajánlok, melyeket a kisfiúk és kislányok is szeretni fognak. A Milin termékei között biztos minden kisgyermek megtalálja a számára legkedvesebb állatot.

Egy kis ajándék iskolába készülő csemetédnek

Az esős, borongós napokon, vagy épp a déli nagy melegben is érdemes kreatívan lekötni a gyerekek figyelmét. Sokan már nem alszanak nap közben, hiszen “anya, én már nagy vagyok!”.

Az alábbi linken olyan feladatlapokat találtok, melyet letölthettek és kinyomtathattok nekik.

>> LETÖLTÉS <<

 

Vajon szeretni fogja az iskolát?

Ez a kérdés minden szülőben ott motoszkál. Ha mi szerettük a sulit, akkor azért, ha nem szerettük, azért. Előre nem lehet tudni, a gyermekünk hogyan fog viszonyulni az új helyzethez, de sokat tehetünk azért, hogy pozitív irányba mozduljon el a mérleg nyelve. 

Igyekezzünk olyan felszerelést vásárolni, amit ő választhat ki. Kaphasson szabad kezet tolltartóban, ceruzákban, esetleg választhasson számára kedves füzeteket. Tapasztalatom szerint a kulacs az egyik kardinális kérdés, hiszen a gyerekek szimpátia alapján választanak, mi, szülők pedig praktikussági tulajdonságok alapján döntünk.

Azonban ez lehet közös nevező, ha ebből a választékból szemezgettek. A strapabíró anyagból készült kulacsok vidám mintája elvarázsolja a kicsiket, erős, karcolás- és törésálló mivolta pedig a mi kedvencünk lesz, hiszen így nem kell attól tartanunk, hogy alig pár hét alatt cserélhetjük. 

Az iskolakezdés izgalmas, új helyzet, ami a szülő és gyermek számára is rengeteg élményt rejt. Segíthetjük őket biztató szavakkal és saját pozitív, vidám emlékeink, élményeink felelevenítésével. Támogassuk gyermekeink önbizalmát, hogy merjenek szólni, ha gond van, álljanak ki önmagukért és társaikért.

Iskolába készülnek, de azért még mindig gyerekek. Olvassunk nekik meséket. A mese az igazi varázslat. Minden könyv egy külön világ, külön érzésekkel ajándékoz meg, és a mesélés erős köteléket épít, tart a gyerekek és felnőttek közé, között. 

Janikovszky Éva már közel 40 éve csal mosolyt gyerekek, felnőttek arcára a Már iskolás vagyok című könyvével. De nézzetek szét ezen az oldalon, és válasszatok könyvet barátság, önbizalom, szeretet témájában.

Az iskola kapujában

Amikor szeptemberben megálltok az iskola kapujában, és búcsúpuszit nyomtok a lurkók fejére, végtelenül büszkék lesztek ti is, ők is. Rengeteg izgalmas élmény várja a leendő kis elsősöket, akik egész nyáron arra a pillanatra készültek, hogy végre belépjenek az új osztálytermükbe és megismerhessék az osztálytársaikat, tanítóikat.

A nyár most még a felhőtlen játéké, de pár hét, és ismét el kell engednünk őket. Szülőként újra és újra megtesszük, hogy aztán délután az élményeiket mesélve kaphassuk vissza őket.

 

Cikkek

Összehasonlítás
Összehasonlítás
Össz. eltávolítása

Térképes keresés