Barion Pixel

Összehasonlítás Kedvenceimhez rakom és értesítést kérek Intézmény igénylése

1165 Budapest, Hunyadvár utca 43/E
E-mail
Képzésforma:fejlesztő

Az értékelésekből eddig gyűjtött pontok száma: Még nem kapott szülői értékelést, legyél Te az első!

Napjainkban a pedagógia legnagyobb kihívása abban áll, hogy nem tudjuk, milyen tudásra is
kellene felkészíteni gyermekeinket, hiszen azt sem tudjuk, tíz, tízenöt év múlva mire lesz
szüksége egy munkavállalónak. Egyetlen dolgot lehet bizonyosan látni: kreativitásra,
kommunikációra és kooperációra
bármilyen területről is legyen szó, szükség van. Sajnos
egyre inkább pont ezeknek a terepe hiányzik, érthetetlen módon egyre korábban
lexikális tudás és kész helyes válaszok megadása a követelmény.


A művészeti nevelésben
azonban éppen e három terület kap óriási szerepet: a kreativitás leginkább a zenén és a
vizualitáson keresztül, az együttműködés és kommunikáció pedig a drámajátékon, táncon és
bábjátékon keresztül fejleszthető. A művészeti nevelés tehát nem művészképzés, hanem út- és
válaszkeresés a jövőt illetően, melyben gyermekeinknek majd része lesz, felelősségvállalás
értük és a felnövekvő generációkért, a jövőért.

Ennek támogatására alakult 2002-ben a Varázsműhely Művészeti Gyermekklub, melynek
feladata a hagyományos óvodai és iskolai oktatási rendszerben kapott ismeretek elmélyítése,
kiegészítése - valamint bővítése, továbbfejlesztése. Az 5-7 éves korosztály számára heti egy
egész napos művészeti nevelés programon való részvételre nyílik lehetőség, mely a fent leírt
hatások miatt indirekt iskolaelőkészítő is.


A családias légkörben, kiscsoportban végzett munka
és a felkészült pedagógusgárda szaktudása lehetővé teszi, hogy a tehetséggondozás mellett a
felzárkóztatás és fejlesztés is kiemelt feladatunk lehet, emellett sokan éppen a szociális
éretlenség, illetve gátak miatt keresnek fel minket. Az elmúlt évek igényeihez igazodva az
ismétlő nagycsoportosok számára olyan fejlesztő feladatokat is beleszőttünk programunkba,
amelyek nagyban segítik az iskolai beválást.


Azok számára, akik nehézségekkel küzdenek az iskola elkezdése utáni első években,
kidolgoztuk VarázsOskola elnevezésű sokszínű, speciális gyakorlatokra épülő fejlesztő
programunkat, mely heti rendszerességgel szakköri keretek között működik.

Tovább...

Plakát nyomtatás: Mutasd meg az iskola eredményeit! Nyomtasd ki és tedd ki az eredményeket!

Tanfolyamok, képzések

 • Fejlesztő torna (életkor: 3, 4, 5, 6)

  A módszer fejlesztő hatása az ember fejlődésében alapvető nagymozgásokon alapul, s a fejlesztés a tökéletes mozgáskoordináció elérését célozza meg. A mozgáskoordináció fejlesztésével a gyermeket megtanítja urává lenni a saját mozgásának, mozgás tervezésének, testének. A mozgáskoordináció a nagycsoportos óvodásoknál /5-7 éves korig/ alakul a legerőteljesebben, ezért ez az a korosztály, életkor ahol a fejlesztést ajánlott elkezdeni.
  Kulcsszavak: alma, körte

  Tovább...

 • Happy English angol nyelviskola (életkor: 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18)

  Angol nyelv tanulás
  Kulcsszavak: alma, körte

  Tovább...

 • Kézműves műhely (életkor: 6, 7, 8, 9, 10)

  1-4. osztályig várjuk az alkotni vágyó gyerekeket. A hagyományos kézműves mesterségek alptechnikái mellett a modern iparművészet eljárásai is megjelennek a műhelyben. Természetesen mindez a gyerekek életkorához igazítva, és érdeklődésüknek megfelelő témák köré csoportosítva.
  Kulcsszavak: alma, körte

  Tovább...

 • Manóműhely (életkor: 2, 3)

  Családi napközi jelleggel várjuk azokat a 2 évesnél idősebb gyerekeket, akik már szeretnének kis közösségbe tartozni, ám még nem igénylik, vagy nem megoldott a mindennapos intézményi elhelyezésük. Heti négy napon (keddtől péntekig, hétfő MANÓVARÁZS pótnap) szakképzett pedagógusok segítik a kicsik fejlődését, és szeretetteli gondozását. Védett, biztonságos légkörben segítjük a kisgyermekeket a kreatív gondolkodás természetes kialakulásában. Nem mesterségesen felgyorsított módon látványos eredményekre és teljesítményekre kényszerítve, hanem a gyermeki létezés minden örömének megélésével szeretnénk a világ csodáit felfedeztetni.
  Kulcsszavak: alma, körte

  Tovább...

 • Manómuzsika (életkor: 0, 1, 2, 3)

  Zenés játék félévestől három éves korig, érzelmi fejlesztés anya és gyermek közös játékán keresztül. A foglalkozáson olyan hagyományos gyermekjátékokkal ismerkedhetnek a résztvevők, melyek mozgásos tevékenységekre épülnek. A gyerekek ritmushangszereket próbálhatnak ki, mondókákat, énekeket kísérnek velük. Egyszerű körjátékokkal, szabályjátékokkal ismerkedhetnek. Népszerű és eddig még széles körben nem ismert gyermekdalokat tanulhatnak meg, és olyan a zenéhez kötődő érzelmi élményt élhetnek át a gyerekek, mely az emocionális személyiségfejlődésben nélkülözhetetlen. A legfiatalabb korosztállyal való zenei és ritmikai tevékenységek a beszédfejlődésben óriási szerepet játszhatnak, valamint a zenei fogékonyság és zenei készségek megalapozása már ebben az életkorban elkezdhető. Mindeközben a gyerekek persze „csak játszanak”, közös örömben és élményben részesülnek a szülőkkel.
  Kulcsszavak: alma, körte

  Tovább...

 • Manótorna (életkor: 0, 1, 2, 3)

  Gyermekek és felnőttek közös mozgásra épülő foglalkozása 18 hónapos kortól. Fejleszti és pontosítja a nagymozgásokat, tudatosabbá teszi a tempó, a ritmus és az irányok kontrollját. A finommotorika és szem-kéz koordináció mellett a tér, az irány és a formaészlelést is fejleszti. Segíti hogy kialakuljon a szociális viselkedés, a szabálytudat, a figyelem és az önbizalom. A testséma kialakítása és a mozgáskoordináció fejlesztése mellett a gyerekek elsajátíthatják az együtt átélt mozgás és játék örömét. A relaxációs masszázs fontosságával és technikáival is találkozhatnak a szülők.
  Kulcsszavak: alma, körte

  Tovább...

 • Manóvarázs (életkor: 3, 4, 5)

  Közkívánatra induló csoportunkba olyan kisgyerekeket várunk, akik éppen elkezdték az óvodát, de szeretnének a hagyományos intézményi nevelést kiegészítve kreativitás fejlesztő foglalkozásokat is részt venni heti rendszerességgel. A csoport magját azok a kisgyermekek képezik, akik hozzánk jártak Manóműhelybe vagy más manós" foglalkozásra, és nem szeretnének megválni az itt kialakult szeretetteli légkörtől és művészeti programunktól, de természetesen máshonnan is szívesen fogadunk kisgyermekeket. Heti egy napon, hétfőn várjuk őket a Varázsműhelybe."""
  Kulcsszavak: alma, körte

  Tovább...

 • Minivarázs (életkor: 4, 5, 6)

  A legfrissebb és mára elfogadott kutatások szerint az érzelmi intelligencia fejleszthető, különösen a kisgyermekkori élmények befolyásolják. Ezért kezdünk komplex művészeti módszerünkkel foglalkozni már az óvodás kor elején a gyermekekkel. A 4. életévét betöltött kicsiket heti egy napon, hétfőn várjuk a Műhelybe.
  Kulcsszavak: alma, körte

  Tovább...

 • Néptánc- népi játék (életkor: 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14)

  Azoknak a gyerekeknek ajánljuk a foglalkozást, akik teljesítménykényszer nélkül szertnék élvezni a népi játékok acheter du cialis en ligne és a tánc örömeit. Heti egy alkalommal kiscsoportos keretek között találkozhatnak a magyar néphagyomány kincseivel. Miközben a dallam, ritmus és mozgás magával ragadja őket, észrevétlenül fejlődik mozgáskoordinációjuk, ritmusérzékük, és társas kapcsolataik is.
  Kulcsszavak: alma, körte

  Tovább...

 • Tánc-drámajáték (életkor: 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14)

  Kreatív gyermektánc-drámajáték csoportunkban a gyermekek saját mozgásrendszerük elemeinek tudatossá tételén keresztül sajátítják el annak az élményét, hogy testünk milyen sokféle dolog kifejezésére alkalmas. A mozgásimprovizációk felhasználásával a drámajáték módszereivel rendezzük egységes történetekké az egyes részleteket. Az ön- és társismeret, együttműködés leghatékonyabb módszere.
  Kulcsszavak: alma, körte

  Tovább...

 • VarázsOskola (életkor: 6, 7, 8, 9, 10)

  A VarázsOskola azoknak a kisiskolás gyermekeknek indul, akik elvégezték az első vagy a második osztályt, de nehezen köthető le a figyelmük, koncentrációs problémájuk van. Vagy nagyon introvertáltak, érzékenyek, szemlélődőek, merengőek– mondjuk úgy, művész lelkek –, nem átlagosak, esetenként az iskolai közösségbe sem könnyen illeszkednek be.
  Kulcsszavak: alma, körte

  Tovább...

 • Varázsovi (életkor: 5, 6, 7)

  Az 5-7 éves korosztály számára heti egy egész napos művészeti nevelés programon való részvételre nyílik lehetőség, mely a fent leírt hatások miatt indirekt iskolaelőkészítő is. A komplexitást a tematikusan végigfutó témák többféle önkifejezési formán keresztüli feldolgozása biztosítja. A gyerekek a vizualitás mellett egyaránt megismerhetik a zene-, a tánc-, a báb-, a dramatikus művészeteket is, és alkotó folyamat részesei lehetnek ezekben a társművészetekben. A családias légkörben, kiscsoportban végzett munka és a felkészült pedagógusgárda szaktudása lehetővé teszi, hogy a tehetséggondozás mellett a felzárkóztatás és fejlesztés is kiemelt feladatunk, emellett sokan éppen a szociális éretlenség, illetve gátak miatt keresnek fel minket. A gyermekek egy általuk választott napon járnak heti rendszerességgel hozzánk. A tematikus témákra épülő foglalkozások nagyrésze kompex módon építi be a fent említett művészeti tevékenységeket, illetve forgószínpadszerűen váltják egymást az egyes foglalkozások.
  Kulcsszavak: alma, körte

  Tovább...

 • Vizuális alkotás-rajz (életkor: 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14)

  A csendesebb, elmélyültebb alkotók számára kínál önkifejezési formát rajz-grafika foglalkozásunk. A tizenévesek már komoly festészeti és grafikai eljárásokkal ismerkednek rajz szakkörünkön.
  Kulcsszavak: alma, körte

  Tovább...

GoodID

Összehasonlítás Az iskola városában, kerületében található többi azonos képzést nyújtó iskolák összehasonlítása.
A távolság alapú keresésnél légvonalban számoljuk a távolságot.

Hasonló intézmények a közelben

Értékelések szülőktől, információk az intézménytől

 • Még nem érkezett szülői értékelés. Legyél Te az első!

Mondd el a véleményed! Értékeld az intézményt!

Cikkek

Támogatási lehetőségek

Alapítvány adatai

Név:Varázsműhely Művészeti Alapítvány
Adószám:18178292-1-42
Bankszámlaszám:
Cím:

Ajánlások a közelben

Térkép

Facebook

Képek és videók

Versenyeredmények Különböző országos és körzeti versenyeken elért eredmények; társadalmi, helyi közösség számára fontos díjak.

 • Még nem töltöttek fel adatot
Összehasonlítás
Összehasonlítás
Össz. eltávolítása

Térképes keresés