Barion Pixel

A legbiztonságosabb autók gyermekeink védelmében – három és fél millió alatt

2021.11.24.

Összegyűjtöttük a töréstesztek legjobb minősítéseivel rendelkező személykocsikat a kategóriában, amelyek garantáltan fokozott védelmet adnak gyermekeink számára is. Az autóvásárlás során az egyik legfontosabb szempont a biztonság. Ha gyermekünk van, szeretnénk az utazás során egy olyan autóban tudni, ami egy esetleges baleset alatt is nagy eséllyel védi csemeténket az ütközéstől. Nem bízhatjuk a véletlenre.

Hogyan tudjuk mennyire biztonságos az autó, amit megvásárolnánk?

Nem árt, ha a kiszemelt kocsinkra rákeresünk a töréstesztjeit illetően. Használt autó esetén is ugyanez az eljárás. Itt viszont nagyon fontos, hogy mindenképp tudjuk meg a kiszemelt autó előéletét. A carvertical.com/hu oldala pontosan erre való: segítségével egyszerűen lekérdezhetjük az általunk megvásárolni kívánt autó korábbi történetét. Egy eltitkolt baleset, amit az autón átmeneti megoldásokkal kozmetikáztak, később súlyos problémákat okozhat. Nem csupán a karosszériát gyengítheti, de ha vezetés közben jön ki a hiba, akkor bizony balesetveszélyes lehet. Az autó előtörténetének ellenőrzésével ráadásul minden olyan adatot megtudhatunk, amivel egyébként nem találkoznánk csak úgy a vásárlás során. Az alábbiakban pedig nézzük meg, melyek a legbiztonságosabb autók három és fél millió forint alatt, hogy még könnyebbé válhasson a döntés.

Az öt legbiztonságosabb gyerekbarát használt autó

Az általunk felsorolt autók kiválasztásánál az egyik szempont volt a családi környezetben való használhatóság, tehát a mikrobuszokat, amelyek egyébként ebben a témában szinte mindig magas minősítést kapnak, most kihagytuk. A másik az árkategória, illetve az hogy maga a kocsi nem túl régi. Ezért 2011-től nem korábbi modelleket választottunk. A harmadik szempont a kiválasztáskor az volt, hogy legalább 90 százalékos minősítést kapjon a törésteszteken a gyermeküléssel bent ülő csemeték védelmére. Nézzük tehát a listát, mik a legbiztonságosabbak.

Meglepő, de a kis gömbölyű autó 90 százalékos minősítést ért el a törésteszteken a gyermeküléssel rendelkező oldal védelmekor. Ugyanakkor a felnőtteket is megfelelően védi a maga 92 százalékos eredményével. Viszont családi autónak inkább akkor ajánlott, ha van mellette egy nagyobb kocsink is.

A Subaru 2012-es kiadású crossoverja nem csak minőségében, de kompaktságában is tökéletesen megfelel kisgyermekes családok számára. A csomagterében kényelmesen elfér a bevásárlás, jó kiránduláshoz és szintén 90 százalékos eredményt kapott a gyermekülés-védelmi törésteszten.

A városi SUV-nak tervezett kisautó csak látszólag kicsi, valójában egészen kényelmes családi autót hoztak létre általa. A törésteszteken 90 százalékot ítéltek neki.

Megfelelő minőségű terepjárókat általában nehéz 3,5 millió alatt találni. Ez a kocsi viszont kivétel, és 91 százalékos gyermekvédelmi eredménye mellett a felnőttek is biztonságban érezhetik magukat.

Egyértelműen az egyik legjobb választás. A törésteszteken ár-érték arányban a legmagasabb eredményeket érte el. A maga 92 százalékos gyermeküléses végeredményével és a 94 százalékos felnőttekre vonatkozó pontjaival biztonságos választás az egész család számára.

Fizetett promóció

 

Cikkek

Összehasonlítás
Összehasonlítás
Össz. eltávolítása

Térképes keresés