Barion Pixel

Gyermekcipők, amelyek tetszeni fognak a kicsinek

2023.01.27.

A gyermek egy igazi energiavulkán, amit rendkívül nehéz megszelídíteni. Végül eljön a nap, amikor még a szülőknek is nehéz lépést tartani a lurkóval. A cipőknek, amelyek magabiztosan vezetik át a világon, viszont kötelezően állniuk kell a sarat, és muszáj felvenniük az iramot. A kisebb és nagyobb gyerekek számára is elengedhetetlen a kényelmes gyerekcipő. Milyen sportcipőt válasszunk a csemetének, hogy az megfeleljen az érintett ízlésének, de a szülők biztonságérzetét is garantálja? A cikkben erről értekezünk.

Gyermekcipők – miből válogathatunk?

A gyermek fűzős cipők valószínűleg a legnépszerűbb modellek kategóriája. A fűzős cipők nagy előnye a láb szélességéhez való tökéletes illeszkedés lehetősége – ennek köszönhetően a cipő jobban tapad a kicsi lábához, és így jobban stabilizálja a lábfejet. Sajnos a kisebb gyereknek valószínűleg segítségre lesz még szüksége a bekötéshez. Tehát ha a gyermek még nem tud cipőt kötni, és például óvodában használja majd, akkor érdemes más modellt választani. A cipzáras gyerekcipő a fűzős gyerekcipők előnyeinek tökéletes kombinációja a könnyű felvétellel. A cipő már az első alkalommal optimálisan befűzhető, így a cipő megfelelően illeszkedik a lábhoz, és minden alkalommal, amikor a csöppség felveszi, csak a cipzárt használja. Persze így is fennáll annak a veszélye, hogy a fűzők kibomlanak – elvégre nem köthetjük meg egyszer és mindenkorra. Ha ez aggaszt, más modellek közül válogass! Gyermekcipő tépőzárral valószínűleg a gyerekek által leginkább kedvelt modell. Könnyen fel- és levehetőek, akár néhány évesek is gond nélkül megoldják ezt a rutint. A tépőzár lehetővé teszi a cipő szélességének tökéletes beállítását is, de ne feledd, hogy idővel elhasználódhat, nem árt odafigyelni az amortizáció lehetőségére! Bebújós gyerekcipők az utolsó javaslat a gyerekcipő fronton. Fel- és levételük is nagyon egyszerű, bár vásárláskor keresni kell a tökéletesen passzolót. Az ilyen cipők általában elasztikus varrással rendelkeznek, amely lehetővé teszi a megfelelő stabilizálást. Arra azonban ügyeljünk, hogy ne legyenek túl szorosak, mert az gátolni fogja a barátságot viselőjével.

Gyerekcipők – mit kell figyelembe venni?

A gyerekcipőnek kényelmesnek és könnyűnek kell lennie – a tökmag valószínűleg sok időt tölt majd a lábbeliben, ezért a komfortnak elsőbbséget kell élveznie. A megfelelő cipőnek jól át kell ölelnie a lábfejet, biztosítva az optimális stabilitást. A legjobb, ha megemelt sarokrésszel és stabil oldalvonallal rendelkezik a talp. A cipő orra legyen magas és széles, lehetőleg lekerekített, hogy a gyermek szabadon tudja mozgatni a lábujjait. Azt is ellenőrizd, hogy a talp legyen rugalmas, és biztosítson megfelelő tapadást. A méret egy másik nagyon fontos dolog. A túl kicsi cipő a lábfej deformálódásához vezethet, míg a túl nagy cipő helytelen járásra kényszerítheti a kicsit. A kényelem hiányáról persze nem is beszélve. Érdemes szem előtt tartani, hogy a gyerek lábfeje még nő – így nem érdemes „passzentos” cipőt venni. A legjobb 5-10 milliméterrel nagyobb méretet választani. Az ideális megoldás, ha elviszed a gyermeked a beszerző körútra, és felpróbálja a kiválasztott párat. Kérd meg, hogy vegye fel az általa választott cipőt, és álljon a lábára. Ezután csekkold, hol vannak az lábujjak. Ha marad egy kis margó, akkor a cipő tökéletes lesz – de ha a lábujjak a cipő elejét érik, az annak a jele, hogy bizony kicsi. És itt el is érkeztünk a lényeghez – milyen cipőben lesz boldog a gyerek? Emlékszel, amikor megvetted életed első cipőjét? Rémlik, mennyire örültél a választásnak? Add meg ezt a teret a gyermekednek is! Természetesen a fent említett szempontokat vegyük figyelembe, de a konkrét modell kiválasztásánál hagyjuk, hogy a lurkó döntsön! Jelenleg a fiú és lány cipőkből egyaránt hatalmas a választék, és a CCC online és személyesen elérhető üzletlánca is készséggel áll a rendelkezésetekre.

 

Cikkek

Összehasonlítás
Összehasonlítás
Össz. eltávolítása

Térképes keresés