Barion Pixel

Legjobb általános iskolák 2019

2019.09.17.

Idén is elkészült a 2018-as kompetenciamérési eredmények megjelenésével a  Legjobb általános iskolák összeállítása.

Az összeállításban apróbb mozgások történtek, de az egyik iskolában jelentősen javultak az eredmények, így a sorrend kialakításakor nagyot ugrott a dobogóra. Lássuk tehát az iskolákat!

 

Dobogósok

Első helyen - megőrizve eddigi pozícióját - a debreceni Ibolya Utcai Általános Iskola végzett ismét. Kompetenciamérés eredményei 7 éve töretlenül rendkívül magas eredményt mutatnak, minden évben jelentősen meghaladva az országos átlagot matematika és szövegértés területén is.

Második helyre óriási ugrással a tavalyi 52. helyről a budapesti Szabó Magda Angol-Magyar Kéttannyelvű Általános Iskola került. Az iskolában az utóbbi 3 évben jelentősen javultak az eredmények. A 2018-as évben az országos eredményekhez képest több, mint 20% volt az előnyük majdnem minden esetben.

Harmadik helyen egy nagy klasszikust köszönthetünk. A Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium folyamatosan nagyon magas eredményei itt is visszaköszönnek.

Gratulálunk!

 

TOP10

Összeállításunk 2440 iskolát tartalmaz. A TOP 10 iskolán felül több száz olyan iskola van, amelyek jelentősen az országos átlag felett teljesítenek, így érdemes átnézni a listát, akár csak egy várost kiválasztva! A TOP 10 további helyezett iskoláiról szintén elmondható, hogy stabilan tartják helyezésüket, apróbb mozgások vannak csak. Gratulálunk nekik is!

4. Baár-Madas Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium

5. Újpesti Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

6. Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

7. ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola Telephelye

8. Budenz József Általános Iskola és Gimnázium

9. Virányos Általános Iskola

10. Budapest XIII. Kerületi Hunyadi Mátyás Általános Iskola

 

Stabilitás

Fontos, hogy évről-évre stabilan jó eredmények legyenek az iskolában, biztonságot nyújtva a gyerekeknek. A lista készítésénél ezt a stabilitást is figyelembe vesszük úgy, hogy az utolsó 5 év eredményeit is áttekintjük.

Speciálisan a stabilan jól teljesítők számára is létrehoztunk egy összeállítást, ahol kritérium volt, hogy az eredmények folyamatosan az országos átlag felett legyenek és az eredmények stabilitást mutassanak, de kevésbé fontos a magasan kiemelkedő eredmény.

 

A Legjobb általános iskolák összeállítás elkészítésénél azokat az általános iskolákat vettük figyelembe, ahol rendelkezésre álltak a 6. és 8. évfolyami matematikai és szövegértési eredmények is. Eredmények számításánál a legfrissebb 2018-as adatok mellett a korábbi 4 év eredményeit is figyelembe vettük.

Még több hasznos funkció

A következő napokban folyamatosan mutatjuk be az új lehetőségeket Gyertek vissza, kövessetek minket a Facebook oldalunkon és az Instagramon!

 

Intézményajánló

Cikkek

Összehasonlítás
Összehasonlítás
Össz. eltávolítása

Térképes keresés