Barion Pixel

Tanulj meg tanulni - Vidám filmsorozat a tanulásról

2021.12.08.

Nemrégen a Legjobbiskola is ellátogatott Lantos Mihály Lépéselőny tanfolyamára, ahol a diákoknak lehetőségük nyílik megtanulni tanulni. 

Mindenki más módszerrel tanul, úgy ahogy az iskolában a tanár javasolja, otthon a szülőktől látja vagy ahogy a barátaival megbeszélte. Ez vagy hatékony tanulást eredményez vagy órákon át tartó szenvedést. 

A Lépéselőny tanulási stratégia abban segít a diákoknak, hogy kevesebb idő alatt hatékonyabban tanuljanak, és magabiztos tudásra tegyenek szert.

A Lépéselőny tanfolyamnak most megjelent a filmváltozata, így akár otthon is elsajátíthatók ezek a technikák.

A Lépéselőny filmsorozatok megoldást kínálnak az iskolai tanulási problémák legtöbbjére, hogy a diákok meg tudjanak felelni a XXI. század tanulási igényeinek, és élményszerűen sajátítsák el a tudást.

A Lépéselőny tanulási stratégia az agyunk természetes működésén alapszik

A módszer elsajátításához nincs szükség új képességek elsajátítására, csupán arra a velünk született ösztönre, amellyel egy óvodás korú gyerek is képes első hallás után megjegyezni, és visszamondani egy egész mesét. Erre nem kellett megtanítani, mert ösztönből használja a képzeletét, fantáziáját, játékosságát, a színeket, formákat, képeket vagy a humort. 

Hat éves korunk után a tanulás szót az esetek 90 százalékában az iskolai tanulás értelmében használjuk. 

Viszont az iskolai tanulás egészen más módszereket és stratégiát igényel. Vagy mégsem? Ne feledkezünk meg arról, hogy nullától hat éves korunkig élvezetesen, játékosan, az élményeken keresztül tanultunk olyan mennyiségű információt a világról, amit életünk végéig sem fogunk felülmúlni. 

Ha újra beemeljük a tanulásba az élményeket, akkor bármekkora mennyiségű és bármilyen nehézségű anyagot képesek leszünk hatékonyan elsajátítani úgy, hogy az meg is marad.

A Lépéselőny módszer összeszedi azokat a praktikákat, módszereket, és ötleteket, amelyekkel a megértett információkat összekapcsoljuk az élményekkel, hogy a tananyagot könnyebben megértsük, könnyebben rögzítsük és bármikor fel tudjuk idézni, amikor szükségünk van rá.

A Lépéselőny (Lantos-féle tanulási stratégia) tanulási program megoldást kínál az iskolai tanulási problémák legtöbbjére, hogy a diákok meg tudjanak felelni a XXI. század tanulási igényeinek, és élményszerűen sajátítsák el azt a tudást, amellyel gondolkodó, kreatív, a világot értő és fejleszteni képes felnőtté válnak. 

Megismerem a Lépéselőnyt!

Fizetett Promóció

 

Cikkek

Összehasonlítás
Összehasonlítás
Össz. eltávolítása

Térképes keresés