Barion Pixel

Hol tanulhatunk online történelmet, ha érettségire akarunk készülni?

2022.01.26.

Arról már sokat írtunk honlapunkon, hogy melyek a legjobb iskolák Magyarországon. Hiszen, alapvetően nem mindegy, hogy az ember milyen gimnáziumban fog leérettségizni, ahogy az sem, hogy milyen felsőoktatási intézményt fog választani. Sokakban mégis felmerül a kérdés: hogyan lehet igazán sikeresen felkészülni a történelem érettségire? Mi a titok?

Cikkünkben egy ismert, hazai online oktatási portált szeretnénk bemutatni, a Profifelkészítő.NET-et, mely Magyarországon az egyik legismertebb online oktatási rendszer, mely alkalmas lehet történelem tanulásra.

Mi szükséges ahhoz, hogy eredményesen tudjunk készülni?

Nagyon sokan ott hibázzák el, hogy nem tudják, hogy pontosan milyen témaköröket kellene átnézni ahhoz, hogy igazán sikeres vizsgát tegyenek – sokan például nincsenek tisztában azzal, hogy mit szoktak kérdezni a XVIII. századi magyar lakosság életével kapcsolatban. Ha meg szeretnénk tekinteni a korábbi feladatsorokat, akkor ezt az alábbi, nagyszerűen összeállított linken tehetjük meg:

http://profifelkeszito.net/kozepszintu-tortenelem-erettsegi-feladatok-megoldasok-temakorok-szerint-rendezve

Mire jó ez az egész online oktatás?

A COVID19 idején, azaz tavaly volt nagy divat az, hogy mindenki online tanult, vagy éppen készült fel a különféle vizsgáira. Habár most már nem tombol annyira a koronavírus, azért tartsuk szem előtt, hogy mind a mai napig az online tanulás az egyik legjobban használható, és leghatékonyabb módszer.

Ennek az az oka, hogy olyankor tanulhatsz, amikor csak szeretnél, ráadásul a saját, egyéni tempódban. Akár a telefonodról is megnyithatod, vagy a buszon, iskolába menet – ami azért nem kis előny, ha a tételekre és a kidolgozásokra gondolunk.

Mit nyújthat nekünk a Profifelkészítő.NET?

Ez az oktatási oldal abban különleges, hogy nem csupán tételeket és kérdéseket biztosít, mint a legtöbb online oktatási weboldal – arra is van lehetőségünk, hogy kijavított esszéket nézegessünk, amiket szaktanárok állítottak össze.

Ez azért rendkívül előnyös, mert nagyon sokan nem tudják, hogy hol lehet igazán sok pontot veszíteni. Ennek pedig az az oka, hogy nem látnak rá arra, hogy pontosan hogyan dolgoznak a javító tanárok. Sokan azt hiszik, hogy csupán 5-6 pontot lehet bukni azzal, hogy az esszénket nem írjuk meg rendesen formailag, vagy nyelvtanilag.

Profifelkészítő.NET egy olyan oktatási formát képvisel, ami egészen újszerű idehaza: olcsó, és mindenki számára megfizethető árakon biztosít kidolgozásokat. Sokkal többet nyújt, mint a legtöbb tankönyv, ami ugyanennyi pénzért – 5-6000 forintért – csupán néhány tételt mutat be, esszéket pedig talán egyáltalán nem.

Milyen témakörökről tanulhatunk náluk?

középszintű érettségi valamennyi témakörét lefedi a tudástáruk. Ennek köszönhetően minden egyes téma előkerül, egészen az ókortól (Római kor, Athén, Spárta, Közel-kelet) egészen az egyetemes világtörténelemig, vagy a világháborúkig.

Van szó például a Rákosi-diktatúráról is, vagy pedig a 48-as forradalomról. A témakörök részletesen kidolgozottak, úgy vannak megcsinálva, hogy egyetlen tanár se tudjon rajuk könnyen fogást találni, ha valaki megtanulja őket.

 

Cikkek

Összehasonlítás
Összehasonlítás
Össz. eltávolítása

Térképes keresés