Barion Pixel

Összehasonlítás Kedvenceimhez rakom és értesítést kérek Intézmény igénylése

4034 Debrecen,
E-mail
Képzésforma:tanulócsoport

Az értékelésekből eddig gyűjtött pontok száma: Még nem kapott szülői értékelést, legyél Te az első!

Tankör, tanulókör, tanulócsoport, suli, iskola – nevezzük bárhogyan: azoknak a gyerekeknek szól, akik iskolások, magántanulóként teljesítik tankötelezettségüket. A tanulócsoport alapvetően családok közössége, ahol a gyerekek együtt tanulnak, a szülők pedig ezt felváltva segítik valamelyik család otthonában. Az otthonoktatás csoportos formája. A gyermek közösségben nevelkedik úgy, hogy nem jár iskolába. Ennek továbbfejlesztett változata az, amikor a családok közösen bérelnek egy lakást vagy házat, esetleg az étkeztetést is külső beszállítóval oldja meg, talán még pedagógust is alkalmaznak.

A Kék Erdő Tankör ezen is túl megy. Szülő-közösség, gyermek-közösség és közben egy Alapítvánnyal a háttérben társadalmi vállalkozás is. Nem egy tanító gondoskodik a gyerekek oktatásáról, hanem szakemberek: pszichológus, szaktanár, gyógypedagógus, fejlesztő pedagógus, gyógypedagógus segítő munkatárs és a szülők maguk is.

Olyan közösséget szeretnék, amely önálló, értékes emberként elfogadja, tiszteli a tagjait és a közösséget magát.

Előtérbe szeretném helyezni az élmény alapú ismeretszerzést, a tapasztalatszerzést. Az elmélet és gyakorlat egyensúlyára törekszünk.

Projekt alapú oktatást szervezünk, amely mellett egyéb alternatív és hagyományos módszereket is alkalmazunk. A valódi életet beengedjük iskolánkba, a tanulók és a tanításban, nevelésben résztvevők egyformán fontosak, minden résztvevőnek biztosítani kívánjuk az optimális fejlődés lehetőségét.

Azokat a gyermekeket és családjukat várjuk, akik magántanulóként tervezik teljesíteni a tankötelezettséget, vagy már magántanuló státuszt kaptak. A gyermek felvételénél alapvető követelmény az ép intellektus. Sajátos nevelési igényű gyermekeket, kétszeresen kivételes, magasan funkcionáló autista gyermekek felvételét is fontolóra vesszük, szenzoros feldolgozási zavarral élőket pedig kiemelten támogatunk.

A létszámtól függően egy alsós és egy felsős csoportot szeretnénk indítani. Montessori ihletésű csoportjaink vegyes korosztállyal indulnak, 5 fő a minimum létszám, 8 főnél pedig nem szeretnék nagyobb csoportot. 2018. szeptemberben indul a Kék Erdő Tanulókör.

Tovább...

Plakát nyomtatás: Mutasd meg az iskola eredményeit! Nyomtasd ki és tedd ki az eredményeket!

GoodID

Összehasonlítás Az iskola városában, kerületében található többi azonos képzést nyújtó iskolák összehasonlítása.
A távolság alapú keresésnél légvonalban számoljuk a távolságot.

Hasonló intézmények a közelben

Értékelések szülőktől, információk az intézménytől

  • Még nem érkezett szülői értékelés. Legyél Te az első!

Mondd el a véleményed! Értékeld az intézményt!

Cikkek

Tanfolyamok, képzések

  • Tanulócsoport (életkor: 6, 7, 8, 9, 10)

Támogatási lehetőségek

Alapítvány adatai

Név:Kék Erdő Alapítvány
Adószám:
Bankszámlaszám:10702064-70420546-51100005
Cím:

Ajánlások a közelben

Térkép

Facebook

Képek és videók

Versenyeredmények Különböző országos és körzeti versenyeken elért eredmények; társadalmi, helyi közösség számára fontos díjak.

  • Még nem töltöttek fel adatot
Összehasonlítás
Összehasonlítás
Össz. eltávolítása

Térképes keresés