Barion Pixel

Heti programszervezés után egy kis játék is kell!

2021.09.12.

Óvoda és iskolakezdés, szakkörök választása, különóra és sport időpont egyeztetése. Sok családban okoz fejtörést az induló tanév megszervezése ezért érdemes hétvégén megpihenni és egy kicsit játszani a gyerekkel. Sokunk gyerekkori játéka volt a vonatozás, de felnőtt korban sokszor elfelejtjük már ezeket a pillanatokat és a gyerekekre hagyjuk.
Még hogy a játék vonatozás csak a kicsiknek való! Elég csak ránézni egy fa kiegészítőkből álló terepasztalra, s máris hatalmasat fordul a világ. A látványos épületek, a minőségi kivitelezésű sínek, váltók és egyéb kellékek a játszás egy új dimenzióját teremtik meg. Vigyázat, nemcsak apróságoknak!

Mitől olyan vonzó a favonat?

Egyetlen pillantás bőven elegendő, s a válasz egyértelművé is válik. Szép, élethű, különleges. Nem holmi ócska utánzatról beszélünk, ami úgy-ahogy elmegy, hanem egy igazi, miniatürizált világról. Azoknak, akik ugyan már sínen vannak, ám még csak az út elején járnak a www.vesszoparipa.hu/favonat praktikus szetteket kínál. Ha már az alapok adottak, akkor sincsen megállás, sőt. Jöhetnek az egyéb kiegészítők. Aztán ha már tényleg az egész terepasztal kész, és úgy tűnik nincs tovább, feltehetik az i-re a pontot a különleges tartozékok, melyek segítségével kiépülhet a komplett játékvasút. Sem a sorompók, sem az ütközők, sem a jelzőtáblák nem hiányozhatnak a felszerelésből. De, hogy tényleg sínre kerüljünk érdemes közelebbről is megismerkedni a különböző típusú sínfajtákkal. Mert a sokszínűség gyönyörködtet!

A fából remekelt játékszerek azon túl, hogy mutatósak, kifejezetten tartósak. Utóbbi, még rendeltetés szerinti használat mellett is lényeges pozitívum, mert a gyermeki lelkesedés a komplexum láttán garantálható. Sőt, kár lenne tagadni, hogy a felnőttek öröme is borítékolható. Az együtt megélt játékélménynél pedig nincsen értékesebb kincs! Amikor a család apraja-nagyja közös asztalhoz ülve átadhatja magát a játék felhőtlen szabadságának, az rendkívüli és egyben lélekmelengető pillanat. Többet ér bármilyen mesénél vagy táblagépes játéknál.

Na és mi a helyzet, ha az építkezés befejeződött?

Ha a daruk végül megpihenhetnek, és a sínek készen állnak a bevetésre, akkor jöhet a vonat. A vonat, ami akár távirányítóval is irányítható, ami világít és ami többféle hangon is megszólal. Ez ám a páratlan összhatás! A látványhoz kapcsolódó hangok teszik kerek egésszé a percet, amikor a mozdony végre sínre ér.

Aztán ha a látkép megszokottá válik, akkor jöhet a felüljáró az autómosó, a benzinkút, a parkolóház vagy éppen a helikopter leszálló, hogy a fűthető kocsiszínről, vagy az alagútról (heggyel) ne is beszéljünk.

Fizetett promóció

 

Cikkek

Összehasonlítás
Összehasonlítás
Össz. eltávolítása

Térképes keresés