Barion Pixel

Hogyan válasszunk hátizsákot az iskolába?

2021.08.23.

Hamarosan kezdődik az iskola. Sok gyerek várja már, hogy találkozzon a barátaival és sok gyerek izgatottan készülődik a szüleivel vásárolni is, hiszen mindig nagy lelkesedéssel jár, amikor az iskolába szükséges írószereket, tolltartót, hátizsákot, tornazsákot és ruhaneműt szerzik be a szülőkkel együtt. A megfelelő iskolatáska kiválasztása nagyon is lényeges, hiszen nem mindegy, hogy milyen korú, testalkatú és nemű gyermeknek veszünk ilyen terméket. A gyermek személyisége és magabiztossága is meghatározhatja, hogy a szülők végül, melyik táska mellett is döntenek. A hátizsák kiválasztása nem egyszerű feladat, de csak akkor tűnik nehéznek, ha nem figyelünk oda a részletekre.

A hátizsák mérete

Sokan el sem tudják képzelni, hogy mennyire lényeges, hogy a megfelelő méretű hátizsákot vásároljuk meg a gyermekünknek. A méretnél egyrészt azt kell tudni, hogy mi mindenre lesz a gyermeknek szüksége, hiszen akkor sem hozunk jó döntést, ha túl nagyméretű táskát emelünk le az üzlet polcáról, de a túl kicsi táska kiválasztása sem szerencsés, hiszen akkor egy plusz táskát is kell majd a gyereknek cipelnie. Ha pedig túl nagyot választunk, esélyes, hogy a gyerek túl sok holmit pakol bele, ami viszont nagy teher a fejlődő szervezetének. A táska méretét mindenképpen a gyermek testalkata és méretei szabják meg. A legfontosabb, hogy szinte rásimuljon a gyerek hátára.

A gyermek életkora

Az iskolatáska milyenségét a gyermek életkora is meghatározza. A mesehősös táska jó lehet egy nyolc évesnek, de egy középiskolai diáknál már a táska dizájnja is prioritást élvez. Egy kisebb gyereknél lényeges, hogy a táska vállpántja párnázott legyen, hiszen ők még nagy valószínűséggel a rendeltetésének megfelelően, azaz mindkét vállukon hordják a táskát, míg egy középiskolába járó fiú vagy lány, már nem ügyel ilyen részletekre, sokkal fontosabb az adott táska anyaga, színe és stílusa. És persze az, hogy a táska kompatibilis legyen a személyiségével. Legyen szó egy mindenféle minta nélküli, egyszerű, fekete táskáról, vagy egy rózsaszín, flitteres hátizsákról.

A táska kialakítása

Az a jó iskolatáska, amelynek nem csak egyetlen nagy rekesze van, hanem több, kisebb tárolóval is rendelkezik és még külső zsebbel is el van látva, hiszen ebbe a részbe pakolászhatja a gyermek a fontosabb dolgait, a nagyobb rekeszbe pedig kerülhetnek a könyvek, a füzetek, az írószerszámok. A több rekesz nem csak a praktikumot szolgálja, hanem a testsúly megfelelő eloszlását is lehetővé teszi, így sokkal jobban biztosítja a táska a helyes testtartást.

A hátizsák kiegészítői

Nem véletlenül készítik kisebb gyerekek számára mellkas és egyéb pánttal ellátva a hátizsákokat. Ezek is egyfajta stabilitást, jó súlyeloszlást tesznek lehetővé, és így kevesebb terhelés éri a hátat, a derekat, a gerincet, ami nagyon fontos, hiszen egy kisiskolás még javában növekszik, fejlődik és az ilyen kialakítású hátizsákok voltaképpen a gyermek testi egészségét is védik. Nem beszélve arról, hogy még a tanórákat követően, haza is kell gyalogolni, vagy buszozni, így a pántos megoldások extra biztonságot is adnak a gyermek számára.

A táska színe és mintázata

Amikor hátizsákot választunk a csemeténknek, ne engedjünk a csábításnak, azaz a gyermeki vágyaknak. Az elsődleges mindig a kényelem legyen, és csak ezután következzen a dizájn és a küllem. Mindenképpen olyan üzletet keresünk, ahol széles a választék, hiszen egy kisiskolásnak nehezen tudjuk még elmagyarázni, hogy nem feltétlenül a Pókemberes táska lesz számára a megfelelő. A CCC webshopban és üzleteiben viszont kedvünkre nézelődhetünk, válogathatunk és bizonyára olyan iskolatáskát sikerül majd választanunk, ami mind a szülői igényt kielégíti, mind pedig a gyermeki álmot megvalósítja. A CCC webáruházban és az üzletekben számos modell közül válogathatunk, különböző árkategóriákban.

Fizetett promóció

 

Cikkek

Összehasonlítás
Összehasonlítás
Össz. eltávolítása

Térképes keresés