Barion Pixel

JUKKI babaágynemű – miért fontos az OEKO-TEX® tanúsítvány?

2023.12.30.

A babaágynemű kiválasztása sokszor problémát okoz a szülők számára, kezdve attól, hogy milyen méretű és típusú huzatot válasszanak, a biztonságos töltőanyag tematikáján át egészen az ágynemű megfelelő mintájának megtalálásáig. Amikor újszülöttünk és babánk számára ágyneműt választunk, mindenekelőtt ne feledkezzünk meg az anyagfelhasználásról! Nem minden, az üzletek polcain és online áruházakban kapható, termék biztonságos, nem tudjuk, milyen textúrákból készültek, és hogy került rájuk a nyomat. Egészen más a helyzet a JUKKI babaágyneműkkel!

Sajnos a média időről időre beszámol a forgalomból kivont mérgező játékokról vagy textíliákról. Ezért érdemes bevált gyártók termékeit választani, olyanokat, amelyek biztonságát jól ismert tanúsítványok igazolják. Ne csábítsuk kisgyermekeinket mesésen színes ágyneművel, ha nem találjuk a megfelelő jelölést a címkén. Mi kell, hogy meggyőződjünk arról, hogy a választott termék biztonságos, és milyen tanúsítványt kell keresnünk? Olvasásra invitálunk!

A JUKKI babaáruház büszkén kínálja saját gyártású babaágynemű kollekcióját, amely a minőség és megfizethetőség tökéletes egyensúlyát képviseli. A JUKKI nem csupán egy népszerű, alacsony árkategóriájú márka, hanem egy olyan gyártó, aki komolyan veszi a minőséget. Minden terméküket házon belül gyártják, így teljes mértékben ellenőrzik a termelési folyamatot, ellentétben a versenytársakkal, akik csupán forgalmazók, és ez nagyon nem mindegy a bébi termékek piacán.

A JUKKI szlogenje: „Támogatjuk a nagyszerű szülőket”. Ez nem csupán egy üres jelszó, hanem a vállalat filozófiájának tükröződése. Szabad kommunikációval, de szakértői tudással és tartalommal közelít ügyfelei felé, és termékportfóliója a következő ügyféligények kielégítésére hivatott: biztonság, kényelem, komfort.

A JUKKI babaágyneműket úgy tervezték, hogy a legkisebbek is biztonságban és kényelemben tölthessék pihenőidejüket. A JUKKI tudja, hogy a nagyszerű szülőknek kizárólag a legjobb termékekre van szükségük, hogy maximálisan gondoskodhassanak gyermekeikről, és ezt a JUKKI támogatja.

A legfontosabb textil tanúsítvány – OEKO-TEX®

1992-ben a német Hohenstein kutatóintézet és az Osztrák Technológiai, Ökológiai és Innovációs Intézet, az ÖTI együttműködést kezdett a textiltermékek tanúsítási folyamatának és vizsgálati módszerének szabványosítására a gyártás minden szakaszában. Ennek oka az allergén vagy mérgező anyagokból készült veszélyes termékek piaci megjelenése volt. Ez a látszólag kicsi projekt kezdeményezte a Textilökológiai Kutatások és Tesztelések Nemzetközi Szövetségének – OEKO-TEX® létrehozását, amelynek székhelye Svájc. Ők adják ki az OEKO-TEX® tanúsítványokat, amelyek védjegye arra szolgál, hogy szavatolja, hogy az adott gyártó kiváló minőségű, antiallergén, légáteresztő és méreganyagoktól mentes textúrákat használ. Ezt megkapta a JUKKI Babaáruház is, így termékei egytől egyig – köztük a babaágynemű is – magukon viselik a 100 százalékosan gyermekbarát titulust.

Az OEKO-TEX® szabvány bevezetésének köszönhetően nemcsak a fogyasztók tudatossága nőtt azon textiltermékek minőségével kapcsolatban, amelyekkel naponta érintkeznek, hanem mindenekelőtt a gyermekek biztonsága. A babák különösen ki vannak téve a textilekben található veszélyes anyagoknak. Bőrrel érintkezve allergiát okozhatnak, de belélegezve vagy az emésztőrendszeren keresztül nyállal is bejuthatnak a szervezetbe, így nagyon nem mindegy, hogy milyen babaágyneműt választunk a legkisebbeknek.

Tanúsítási folyamat – OEKO-TEX®

Az OEKO szabványok szerint tesztelt textiltermékeket a gyártás minden szakaszában ellenőrzik. Az alap az összes termékelem laboratóriumi vizsgálata – a szövetektől és anyagoktól kezdve a cérnákon, gombokon, patentokon és cipzárakon át a szegecsekig. Az OEKO-TEX® tanúsítványt kizárólag olyan termékekre adják ki, amelyek mindennemű mérgező anyagoktól mentesek, és megfelelnek a szigorúan meghatározott minőségi előírásoknak. Ez azt jelenti, tehát, hogy az OEKO-TEX® tanúsítványt kapott JUKKI Bababolt babaágynemű textíliáit is megvizsgálták, többek között fenolok, ftalátok, formaldehidek, benzol és oldószer- és felületaktív anyagok jelenlétére. Ahhoz, hogy egy termék megkapja a tanúsítványt, nemcsak a laboratóriumi vizsgálatokon kell sikeresen átmennie, hanem az érzékszervi tényezők – a szag, az izzadság, a nyál és a víz – által okozott változások próbáját is ki kell állnia. A csecsemő- és gyermektermékeket különös gondossággal vizsgálják, az OEKO-TEX® szabvány legmagasabb szintű kategóriájaként határozzák meg, amelynek a legkeményebb követelményeknek kell megfelelnie. A JUKKI – tehát – birtokolja a bizonyítványt, és nemcsak szövetei legmagasabb minőségére és biztonságára törekszik, hanem a funkcionalitás, valamint a kényelem tematikájára is, amelynek köszönhetően a pamut, flanel és minky babaágyneműk megőrzik tulajdonságaikat, és sok mosás után is tökéletesen néznek ki.

Mert a JUKKI támogatja a szuper szülőket – érdemi és szakszerű tudástárral segítve a gondviselést, így egy náluk lebonyolított vásárlással mindenki a lehető legnagyobb biztonságban tudhatja porontyát. Ráadásul saját termékeit értékesítő gyártóként még tökéletes ár-érték arányt is garantál.

Lásd még: babafészek.

 

Cikkek

Összehasonlítás
Összehasonlítás
Össz. eltávolítása

Térképes keresés