Barion Pixel

Három dolog, amit érdemes tudnod, mielőtt hátizsákot vásárolsz a gyermekednek

2022.09.16.

Itt az iskolakezdés ideje, és hiába tart már a tanév, sokan még csak most tervezik megvásárolni a megfelelő hátizsákot a gyermeküknek. Persze, nem csak iskolába járáshoz kell a kicsiknek táska. Meglehet, hogy az őszi szüneti kiránduláshoz böngészünk épp egy megfelelő darabot. Akármelyik is legyen az ok, minden esetben érdemes a megvásárlás előtt három fontos tényezőt figyelembe vennünk.

1. A legfontosabb a gerinc egészsége

Amikor a megfelelő gyerek táska kiválasztására kerül sor, akkor elsődleges legyen a csemeténk egészsége. A fejlődő szervezet számára ugyanis rendkívül káros lehet az olyan hátizsák, amely nem támasztja meg jól a gerincet. Ezért a jó hátitáska a hátrésznél megfelelően párnázott és merevített. A pántok is párnázottak, és nem túl puhák. Ez tartást ad a táskának, ami segít eloszlatni a benne lévő súlyt. Ezen kívül érdemes még megemlíteni a táskában található fakkokat. Az egyterű hátizsákok ugyanis nem a legjobbak például a könyvek cipelésére, mert a súlyt nem lehet bennük jól eloszlatni. Pontosan emiatt az iskolába szánt táska legyen belső fakkos, azon túl, hogy a gerincet megfelelően támasztja és kipárnázza. Ha olyan hátizsákot választunk, aminek semmiféle háttámasztása és párnázása nincs, az bizony komoly tartásproblémákat és akár gerincferdülést is okozhat a kicsiknek. Nagyon fontos tehát szem előtt tartani ezeket a tényezőket.

2. Olcsó húsnak itt is híg a leve

Tudjuk, hogy manapság az elrohanó árak miatt mindenki szeretne spórolni. Ám ha a gyermek hátizsákjáról van szó, akkor semmiképp se kössünk ki az alacsony minőségű, szinte ismeretlen márkák termékeinél. Ezek a táskák nem csak nagyon rossz minőségűek, de általában még megfelelő alátámasztást sem adnak a gerincnek. A gyermekünk egészsége múlik ebben az esetben a minőségen! Persze nem kell méregdrága táskát választani mindenáron, de a hátizsákból ilyen szempontból jobb, ha bejáratott márkákat keresünk. Például a CCC üzletében a Marvel vagy a Mickey&Friends márkák hátizsákjai kifejezetten gyerekek számára lettek kialakítva, ezért bátran hordhatóak az iskolába is. Persze, ha például csak hétköznapra vagy kirándulásra nézünk táskát, akkor engedhetünk a párnázottság és a tehereloszlás kérdésköréből. Ilyenkor úgysem több kilót cipel a csemeténk. Ám a tanuláshoz és a könyvekhez már komolyabb hátizsák szükséges. S ha már a teherbírásról van szó, az ismertebb márkák itt is jobban teljesítenek. Nem mindegy, hogy hosszú évekig használható és nyúzható a hátizsák vagy épp az iskolába menet közben fog kiszakadni. A CCC üzleteiben kizárólag minőségi márkák táskáival találkozhatunk, ezért érdemes a gyerekeket is bevonva böngészni a kínálatból. Ráadásul a CCC üzletláncban fizikailag is felpróbálhatják csemetéink a kinézett táskákat.

3. Figyeljünk csemeténk szokásaira és testi paramétereire is

A hátizsák méretét mindig csemeténk magassága szabja meg. Hiába jó a táska, ha egyszerűen túl nagy lesz a kicsire. Márpedig a jó hátizsák csak akkor lesz kényelmes, ha nem nyúlik túl a mérete a kicsik derekánál. Így a táska tökéletesen felfekszik majd a csemeténk hátára. Gyermekünk szokásait is vegyük figyelembe a megfelelő táska kiválasztásakor. Ha például sok apróságot is visz magával, akkor olyan táskát válasszunk, amiben nem csak a könyvek tartására van hely, hanem akár plusz zsebekkel is rendelkezik.

 

Cikkek

Összehasonlítás
Összehasonlítás
Össz. eltávolítása

Térképes keresés