Barion Pixel

Vesztegzár tippek: feladatok küldése interneten

2020.03.17.

Cikkünk az Oktatási tippek és trükkök vesztegzár idejére cikksorozatunk része. Nézzétek meg a többi kezdőknek szóló távoktatási ötletet is.

Feladatok átküldése levelezésen

A legegyszerűbb módja a feladatok átküldésének az email használata. Reméljük email címe már majdnem mindenkinek van az országban. Ha esetleg még sincs, akkor lehet regisztrálni sok szolgáltatónál.

Mi most a Google Gmail szolgáltatását ajánljuk. Gyors regisztráció és a későbbi online munkában is hasznos lesz. Mi is sokat fogunk építeni ötleteinkben a Google szolgáltatásaira.

Közös tárterület az osztály tanulóival

Mi az ördög az a "közös tárterület"? Olyan hely az Interneten ahová fel lehet tölteni képeket, szövegeket, fileokat.
Ezeket az internetre feltöltött anyagokat aztán a diákok el tudják érni és letölteni. Bármikor elérhető a nap 24 órájában. Mint a saját számítógépen lehet rendezni könyvtárakba a fileokat.

Ha már van Google fiókod (lásd fent!), akkor könnyű dolgod van. Egyszerűen használd a Google Drive szolgáltatását!

Bejelentkezés után  bal oldali menüt látjátok fent. Létre lehet hozni új dokumentumokat, de akár meglévő képeket, PDF fileokat, dokumentumokat is fel lehet tölteni. Hogy lehet feltölteni?

Az Új gombra kattintva lehet a saját számítógépünkről feltölteni mindenfélét. Ugyanitt lehet új könyvtárat is létrehozni, amibe rendezni lehet a különböző oktatási anyagokat.

Az osztály tanulóival ezeket aztán meg lehet osztani. Sárgával karikáztunk. Ki kell választani lent a listában a file-t, majd fent a kis emberke+ gombbal megosztani!

Jön még néhány kérdés teljesen természetesen, hiszen meg kell adni, hogy kivel szeretnénk megosztani! Erre több módszer van. Létre lehet hozni egy internet címet, amit aztán bemásolva egy email szövegébe, rá tudnak kattintani a diákok és ők is látják a saját gépükön.

Másik módszer szerint meg is lehet adni az email címeket, amire aztán a rendszer kiküldi, hogy kaptak egy file-t amit meg tudnak nyitni.

Ezzel kész is vagyunk. A legfontosabb tudás birtokában vagy már. Lapozz vissza az Oktatási tippek és trükkök vesztegzár idejére cikksorozatunkhoz és nézd meg a többi ötletet is!

Még több hasznos információ

Friss és érdekes információkért kövessetek minket a Facebook oldalunkon és az Instagramon.
#iskolaidegenvezető
Regisztrálj és értékeld Te is iskoládat, óvodádat, sportegyesületedet vagy fejlesztő szervezetedet!

 

 

Cikkek

Összehasonlítás
Összehasonlítás
Össz. eltávolítása

Térképes keresés