Barion Pixel

Hallgatókat díjaznak rangos magyar tudósok

2021.05.04.

Fiatalok bevonásával népszerűsítené a magyar tudományos eredményeket a CEU Határtalan Tudás. Az egyetem által hirdetett esszépályázatra főiskolai és egyetemi hallgatók jelentkezését várják.

Merre tart a COVID-járvány, hogyan tudjuk megállítani az éghajlatváltozást, közeleg-e újabb világméretű gazdasági válság, lehetséges-e nemet váltani, vagy nem nélkül élni? A CEU két éve indult „Határtalan Tudás” sorozata többek közt ilyen kérdéseket feszeget. A rendezvény keretében magyar tudósok kutatási eredményeiket mutatják be közérthetően, a leginkább aktuális témakörökben: klímaváltozás, pandémia, hálózatkutatás, kisgyerekkori kognitív fejlődés, gazdasági válság, vallástörténet, őstörténet stb.

A korábbi Határtalan Tudás előadásokon a tudósok meglepő párosításokban, ismert közszereplőkkel együtt járták körül a különböző témákat. Így került egy színpadra például Barabási Albert-László hálózatkutató és Palya Bea énekes, Ürge-Vorsatz Diana fizikus és Nagy Réka ökoblogger, Klaniczay Gábor történész és Deák Hedvig Viktória, a Szent Domonkos Rendi Nővérek elöljárója. A CEU Határtalan Tudás sorozata most az egyetemi hallgatókat is szeretné aktívan bevonni a tudomány világába, ezért tudományos esszépályázatot hirdet főiskolai, egyetemi hallgatóknak. A kezdeményezés célja, hogy minél több fiatal legyen aktív részese és alakítója a modern tudomány eredményeiről szóló közbeszédnek és szakmai diskurzusnak.

A pályázatokat a Határtalan Tudás előadássorozat eseményeihez kapcsolódóan bármely tudományos témakörben várják az egyetemi és főiskolai hallgatóktól. Az előadások megtekinthetők a Határtalan Tudás honlapján (https://www.ceu.edu/hatartalantudas) A zsűri olyan elismert szakemberekből áll, mint Ürge-Vorsatz Diana klímakutató, Sándor Judit bioetikus, Kertész János fizikus, Laszlovszky József középkortörténész, Fábri György tudományszociológus Enyedi Zsolt politológus, Varga Máté genetikus és Gáspár Merse Előd kognitív kutató.

A pályázat együttműködő partnere a QUBIT, a kiírás itt található: https://qubit.hu/2021/05/03/hatartalan-tudas-kozos-esszepalyazatot-hirdet-a-qubit-es-a-ceu

 

Cikkek

Összehasonlítás
Összehasonlítás
Össz. eltávolítása

Térképes keresés